Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde aziz şehitler, gaziler ve yaşlı, kadın, erkek, çocuk demeden bir millet tarafından kazanılan İstiklal Harbi’nin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen resmi kutlamalara, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ile birlikte katıldı. İlk olarak Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Vedat Öncel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, valilik makamında protokol üyeleri ile bayramlaştı.

Protokol bayramlaşmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'na geçen Vali Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç ve Tuğgeneral Öncel, protokol üyelerini ve vatandaşları araç üzerinden selamladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, törende yaptığı konuşmada, “Tarih boyunca istiklalimize ve istikbalimize yönelik her saldırı karşısında kahraman ecdadımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde çok büyük fedakârlıklarla, zorluklarla kazanmış olduğu Kurtuluş Savaşımız sonucu sahip olduğumuz Cumhuriyetimizin 98. Yılını kutlamanın haklı gururunu, coşkusunu yaşıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, gençler halk oyunları gösterisi yaparken, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün minik karate takımı Türk Bayraklı gösteri sundu. Gösteri sonunda minikler, Türk bayraklarını Başkan Büyükkılıç’ın da bulunduğu protokole takdim etti. Sporda uluslararası derece yapan sporculara ödül töreni de gerçekleştirildi. Atletizm şampiyonasında dereceye giren sporculara ödüllerini Başkan Büyükkılıç verdi.

Ödül törenlerinden ardından Büyükşehir Belediye Bandosu tarafından hazırlanan konser verildi. Kutlama programı, tören geçişi ile devam ederken, öğrencilerin, izcilerin, gazilerin, bisikletlilerin, Büyükşehir Spor A.Ş. sporcularının, Büyükşehir İtfaiyesi’nin, kahraman askerlerin ve polislerin geçişi ilgiyle izlendi. Program, kortej geçişi ile sona erdi.

“GENÇLERİMİZ BİZİM GELECEĞİMİZ”

Törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, dolu dolu Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapıldığını belirterek, şunları söyledi: “Tüm Kayserilileri hemşehrilerimizin, Türk milletinin ve yurt dışındaki Türklerin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum. Daha nice 98’li, 100’lü yıllara diye dua ve temennide bulunuyorum. Gerçekten pandemi sürecinden sonra böyle tabloları özlemişiz.

Çok da güzel organizasyon vardı, emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dünden beri adeta dolu dolu Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını yaşıyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, gençlerimiz bizim geleceğimiz, inşallah onlara layık olma yolunda Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve tüm belediye başkanı kardeşlerimizle şehrimizi daha iyi noktalara taşımak için el birliğiyle çalışmalara devam edeceğimizi buradan ifade ediyorum.”dedi.

Editör: Haber Merkezi