Eski Türkçeye atıfta bulunularak "çocuk" anlamına gelen "bala" adı verilen bu çocuk bahçesinde, çocuklar birbirinden farklı oyun alanlarında eğlenebilecek. İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, yapılan bu çocuk bahçesi hakkında bilgi verdi.

Başkan İlmek, faaliyete geçen Bala Bahçe'nin özellikleri hakkında bilgi vererek "Belediye başkanı olmadan önce ilk projemdi. İncesu'da kapalı bir çocuk alanının olmaması bir eksiklikti. Vatandaşlarımız ilçeye yakın olan Kayseri'deki eğlence merkezlerine gidiyorlardı. Biz de vatandaşlarımızın zaman kaybının önüne geçmek adına böyle bir proje gerçekleştirdik. Burası 1000 m² kapalı alanı olan bir çocuk eğlence merkezidir. Bala Bahçe Türkiye'de çeşitlilik açısından en büyük çocuk eğlence merkezidir. Bu bizim için gurur vericidir. Biz fiili olarak açılışı gerçekleştirdik, bilâhare resmî açılışı da gerçekleştireceğiz. Sebebi ise eksiklikleri gidermektir" diye konuştu.

"ÇOCUKLAR BURADA KALİTELİ VAKİT GEÇİREBİLİR"

Vatandaşların Bala Bahçe'yi teveccühünden memnun olduğunu belirten Başkan İlmek, "Açılış yapmamamıza rağmen beklediğimin üzerinde bir ilgi var. Biz burada sosyal belediyeciliğin gereğini yapıyoruz. Çocuğumuz burada kaliteli vakit geçirebilir.

Hem soft play alanlarımızda hem de jetonlu oyuncaklarımızda eğlenebilecekleri, her kesimden ailelerin rahatlıkla gelebileceği bir fiyatlandırma yaptık. Bununla beraber ebeveynler çocuğunu alana bıraktıktan sonra kafeteryamızda çayını içip oturabilir, yeşil alanlarımızda zamanını değerlendirebilir" diye konuşarak, çocukların muhtelif oyunlarla vakit geçirebileceklerini söyledi.

Toplu etkinliklerin de yapılacağını ifade eden İlmek, "Bizim niyetimiz bu alanda toplu etkinlikler yapabilmekti. Pandemi zayıflayınca toplu kabullere indirimli bir şekilde başlayacağız" dedi. Başkan İlmek, "Bütün hemşehrilerimizi buraya bekliyoruz. Bir kez de olsun buraya gelmelerini istirham ediyoruz" diyerek konuşmasını sonlandırdı. (BGC)

Editör: Haber Merkezi