Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, pazartesi günü Beştepe'de toplanacak. Toplantının ana gündemi koronavirüsle mücadele. İllerdeki vaka sayılarında artış var. Peki bu durum kısıtlamalara ilişkin yeni kararların alınmasına neden olur mu? Bu sorunun cevabı yeni haftanın ilk gününde belli olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında kademeli normalleşme adımlarındaki son durum ele alınacak. Bazı illerde vaka sayılarında artış var. Mutasyonlu virüs vakalarında da benzer bir artış söz konusu. Her il özelinde değerlendirmeler yapılacak. Risk durumuna göre karar verilecek. Kayseri’nin son durumu da değerlendirilecek ve yeni uygulamaların gelebileceği ifade edildi. Son 2 haftada kırmızıya dönen Kayseri için tehlike çanları çalmaya devam ediyor.

AŞIDA SON DURUM

Aşı çalışmaları da kabine toplantısında masada olacak. Türkiye'deki aşılanma süreci değerlendirilecek. Aşı tedariki konusunda Çin ve Almanya'dan sipariş edilen aşıların son durumu ile yerli aşı çalışmaları ele alınacak.

KAYSERİ ( Yüksek Risk )

Okul öncesi, ilkokullar, 8. ve 12. sınıflar eğitim-öğretime açıldı. Sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak. Restoran ve kafeler sabah 07.00 - 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile açık. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması yalnızca pazar günleri uygulanacak. 65 yaş üstü ve 20 yaş altınının kısıtlamaları devam edecek ancak sokağa çıkma süresi artırılacak. Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler 50 kişiyi geçmeyecek şekilde ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.

Editör: Haber Merkezi