Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eski Başbakan Yardımcısı AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer ile birlikte AK Parti Kayseri Kadın Kolları kongresine katıldı. Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, "Son 12 yılda Türkiye büyüdü, gelişti, güzelleşti. Ama tehditler de arttı. 12 yıl önce olmayan tehditler, şu anda daha da belirginleşti. Daha yanı başımızdaki komşumuzda tehditler oluşmaya başladı" dedi.Kayseri'de yaşanan bir olayı anlatan Bakan Yıldız, bir kayserili hemşehrisinin anlattıklarını aktarıyor. Yıldız, "Bir Kayserili hemşehrimiz anlatıyor. Komşusu olan bir bayan gelip 'Aslında Türkiye güzel bir ülkeydi, bereketli bir ülkeydi ama artık bu bitti. Çünkü başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere 60 milyar dolar kaçırdılar bu ülkeden' demiş. Yani biz bu milletin 60 milyar dolarını götürmüşüz. Nereye?"

"CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN 60 MİLYAR DOLAR KAÇIRDI"
Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kayseri’de yaşanan bir olayı anlatayım. Bir Kayserili hemşehrimiz anlatıyor. Komşusu olan bir bayan gelip 'Aslında Türkiye güzel bir ülkeydi, bereketli bir ülkeydi ama artık bu bitti. Çünkü başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere 60 milyar dolar kaçırdılar bu ülkeden' demiş. Yani biz bu milletin 60 milyar dolarını götürmüşüz. Nereye? Önce bu parayı Japonya’ya götürdüğümüzü, onların bunu kabul etmediğini, ancak bu parayı Malezya’ya götürdüğümüzü ve onların kabul ettiğini söylüyor bu hanım kardeşimiz. İşadamlarından oluşan bir heyetle biz Malezya’ya, Singapur’a düzenlediğimiz gezide, 60 milyar dolar götürmüşüz. Tabii Allah bunu yanımıza bırakır mı? Daha sonra Malezya uçaklarının bizim götürdüğümüz para nedeniyle düştüğünü, bunu da uzaklardan bir sesin kendilerine haber verdiğini söylemiş bu hanım kardeşimiz. İftiranın da bir haysiyeti var. Bu kadar seviyesizlik, bu kadar kuralsızlık, bu kadar kutsalsızlık olabilir mi? Bizlerin hassasiyeti belli, yetişme tarzlarımız belli. Biz önce insanı insan olduğu için, Allah’ın yarattığı bir kul olduğu için sonra da İslami değerlerle seviyoruz. Biz böyle yetiştik. Her birimiz böyleyiz. Her birimizin bir diğerinden bu manada farkı yok. Sizin milletvekili olarak Parlamento'ya gönderdiğiniz kardeşlerinizin alnı ak, yüreği ak."

"Kadının yerini koruyan, AK Parti siyasetidir" diyen Bakan Taner Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti:

"Güzellik yarışmalarında, son 2 kaburgasını aldırıp da daha güzel olacağım diye çırpınan ülkeler, birçok uluslararası arenada yer almaya çalışıyorlar. Kadını bir nesne olarak görenler, uluslararası yarışmalarda boy göstermeye çalışıyorlar. Şükürler olsun, kadın bizim nesnemiz değil, kadın bizim güvencemiz, kadın bizim iffetimiz, kadın bizim neslimizin güvencesi, aynı zamanda geleceğimizin güvencesi. O yüzden bildiğimizi, doğrularımızı ve hedeflerimizi herkese anlatacağız. Bütün bunları tekrar tekrar anlatacağız. Alev Alatlı çıktı, merhameti işleyen bir kitabıyla dünya çapında ödül aldı, uluslararası arenada yer aldı. Toplumumuzun ana unsuru olan kadınlar, ülkemizin geleceğinin inşasında da rol alacaksınız. Toplumun ana unsuru olan kadınlarımız, inşallah hep beraber Türkiye’nin geleceğini imar edeceksiniz. Demokratikleşmenin, birbirine saygı göstermenin yalnızca lafta kaldığı değil, özümüzden ve yüreğimizden hep birlikte yapacağız. AK Parti’de kadınlar vitrindedir, asli görevler vermezler’ lafı, sadece lafta kalmıştır. AK Parti, kadına verdiği önemi her ortamda ortaya koymuştur."

İŞLER’DEN 'YENİ ANAYASA' VURGUSU
Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler de "Gece gündüz çalıştık, çabaladık ve bu başarıları elde ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız günde 18 saat çalışan bir insan. Sayın Başbakanımız da ondan daha fazla çalışıyor. Böyle çalışan bir Cumhurbaşkanı ve Başbakan, Türkiye’yi uçuracak. Türkiye’yi bir arabaya benzetirsek, biz iktidara gelinceye kadar birinci viteste giden bir arabaydı, zaman zaman da duruyordu. Ama şimdi biz AK Parti olarak biz vites büyülttük ve şimdi üçüncü viteste gidiyor. Bunu daha da yükseltmemiz lazım. Vitesi 4, 5’inci vitese getirmemiz lazım. Bu yüzden de Anayasa değişikliğini yapmamız gerekiyor. Anayasa yazım komisyonu başarısızlıkla tamamlandı. Ancak bizim anayasayı değiştirmemiz gerekiyor. Bu nedenle 7 Haziran seçimleri çok önemli" dedi.

Kongrede, AK Parti İl Başkanlığı Kadın Kolları Başkanlığına Sevilay İlken Tatar seçildi.

Editör: Haber Merkezi