KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Türk ekonomisi ile ilgili kesinlikle bir ümitsizliğe kapılmadıklarını, Türkiye'nin geleceğine inandıklarını ve işadamları olarak yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtti. Boydak, ''Türkiye'nin bu karışık coğrafyada bundan sonra da istikrar dağıtmaya devam edeceğine ve Türkiye'nin geleceğinin olabildiğince parlak olduğuna inanıyorum'' dedi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Oda'nın Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıya KAYSO meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyeleri katıldı. KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, son günlerde artan terör olaylarını kınayarak, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerken, devletin tüm kurum ve kuruluşları ile bu konu üzerinde hassasiyetle durduğunu, en kısa zamanda daha kalıcı bir çözüm üretileceğine inandıklarını söyledi. Koalisyon çalışmalarının olumsuz geçtiğini ve Türkiye'yi yeni bir seçim beklediğini ifade eden Başkan Boydak, kararın verilip sürecin başlamasının Türkiye için faydalı olduğunu, çözüm üretilemediği zaman çözüm merciinin tekrardan millet olduğunu belirterek, kararın memleketimize hayırlı olmasını diledi.

Dünya piyasalarında oldukça karışık günlerden geçildiğini belirten Boydak, "Bu kadar belirsizlik ortamına rağmen ekonomimizin ne kadar dengeli bir şekilde yönetildiği karşımızda durmaktadır. Elbette kur artışları yabancı para ile ticaret yapan firmalarımıza bir miktar zorluklar çıkaracaktır ama bu günün yarını da var. En azından firmalarımızın sistemlerinin açık olması iyi bir gelişme. Kur artışının konjenktürel bir durum olduğunu biliyoruz. Daha kötü beklentiler vardı, bunlar şükür olmadı. Demek ki iyi bir ekonomi idaresi yapılmıştır" dedi. Boydak, Türk ekonomisinin bu sınavı da geçeceğine inandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Uzak Doğu orijinli dalgalanmalar karşısında Türk ekonomisi kendi dinamikleri ile yoluna devam edecektir. Komşularımızda yaşanan olumsuzlukları hepimiz görmekteyiz. Türk ekonomisinin makro ekonomik olarak istikrarının bu şekilde devam etmesinin memleketimizi geleceğe taşıyacağına inanıyorum. Seçimlerden dolayı tam olarak ekonomiye odaklanamayacağız ama geçen dönem olduğu gibi bu dönemde ekonomi yönetiminin işi sıkı tutma gayreti devam ediyor. Bu geçiş döneminde en azından işlerimiz ortada kalmadı. Alınması gereken kararlar alındı. Ben başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Davutoğlu'na teşekkür ediyorum. İnşallah bu seçim sürecini de kazasız belasız bir şekilde hayırlısı ile atlatırız. İş dünyası olarak biz de kendi işimize odaklanarak, vatandaşlık görevimizi yerine getireceğiz. Ülke olarak inşallah önümüzdeki dönem bu istikrarı yakalarız. Kim ne derse desin hem içeride hem dışarıda Türkiye'nin başarılı olmasını istemeyen bir kesim var. Bizler iş dünyası olarak bu dönemde var gücümüzle işimize odaklanıp, işlerimizi daha iyi yapma gayretinde olmalıyız. Moralimizi bozmadan yolumuza devam etmeliyiz. Geçenlerde bir Avrupa seyahatim oldu. Avrupa'nın en gelişmiş ülkesi olan Belçika'da 7-8 ay hükümet kurulamadığını söylediler. Avrupa'nın en gelişmiş ülkelerinde bile böyle durumlar olabiliyor. Biz ne yaptığımızı bildikten sonra yolumuza devam ederiz. Türk ekonomisi ile ilgili kesinlikle ümitsizliğe yer yok. Her zaman söylediğimiz gibi İtalya'dan Çin'e kadar olan çizgide Türkiye kadar sanayileşmiş bir ülke yok. Ben Türkiye'nin geleceğinin olabildiğince parlak olduğuna inanıyorum.''

BDDK'nın kredi kartında taksit sayısını artırma yönünde bir çalışma başlattığını anımsatan Boydak, bu süreçte böyle bir düzenleme yapılmasının hem hane halkı, hem tüketiciler, hem de firmalar adına çok faydalı bir gelişme olacağını söyledi. Boydak, sanayiciler açısından bu sene kâr senesi olmadığını, bu sene geriye gitmeden mevcudu korumaları gerektiğini, bir miktarda yukarı çıkabilirlerse şükredeceklerini söyledi. Başkan Boydak, Kayseri'de işsizlik konusunda ciddi bir sıkıntı olmadığını, firmaların işlerinin olduğunu ancak sektörlerde ciddi manada rekabet yaşandığını, çok uzun vadeli ticaretin firmaları zorladığını belirterek, bu süreçte firmaların gerekli tedbirleri almalarının kendi faydalarına olacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi