Kocasinan Belediyesi, Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde gerçekleştirilen meclis toplantısında 22 gündem maddesi görüşüldü. Toplantının açılışında konuşan Başkan Çolakbayrakdar, Türkiye’ye model olan Kayseri belediyeciliği ile özellikle sosyal belediyecilik projelerine öncülük ettiklerini ve dezavantajlı kesimlere pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi.

Başkan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti: “Vatandaşlarımıza hizmetin iyisini sunmak ve sorunlarına çözüm üretebilmek için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz ve her zaman daha iyisini yapabilmek için gayret ediyoruz. Kocasinan olarak Türkiye’ye örnek teşkil edecek hizmetler yapıyoruz. Özellikle sosyal belediyecilik alanında kadınından erkeğine, yaşlısından gencine her kesim için projeler üretiyoruz. Projelerimizle öncülük ediyoruz ve dezavantajlı kesimlere pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Türkiye’ye model olan Kayseri Belediyeciliğini her zaman bir adım ileri taşıyoruz. Tüm hızıyla devam eden Kentsel Dönüşüm Projelerimizde yerel mimariyi ön plana çıkartacak çalışmalar yürütüyoruz. Her zaman daha iyi ve daha güzelini milletimize ve şehrimize yapmaya gayret ediyoruz”.

Toplantıda daha sonra Kocasinan Belediyesi’nin 2020mali yılına ait performans programı görüşülerek, oy birliğiyle Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi. Ardından Sümer Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Kocasinan Belediyesi’ne ait taşınmazın, sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilmesi talebi de oylandı.

Toplantının gündem maddesinde yer alan Sümer Mahallesi muhtarlığının arkasında yer alan parka, Şehit Piyade Er Yılmaz Uçar isminin verilmesi talebi de oy birliğiyle kabul edildi. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Başkan Çolakbayrakdar, “Şehitlerimizin isimlerini yaşatmak noktasında büyük hassasiyet gösteriyoruz. Bir kez daha dile getiriyorum ki; vatanını, milletini ve kutsal değerlerini korumak için bu uğurda canını veren aziz şehitlerimiz asla unutulmayacaktır. Bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Gazilerimize de sağlık sıhhat içerisinde hayırlı uzun ömürler diliyorum.” diye konuştu.

Meclis toplantısında ayrıca Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kayseri Şubesinin 130 adet kolçaklı eğitim koltuğu talebi oy birliği ile kabul edildi. Kocasinan Belediyesi Spor Kulübüne maddi yardım yapılması talebinin de ele alındığı meclis toplantısında Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü’nün ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılar elde ettiğini hatırlatarak, “Sporcularımız bizim yüz akımız. Masatenisi başta olmak üzere tekvando, boks gibi farklı branşlarda Kocasinan Spor Kulübü birçok başarılara imza atıyor. Özellikle Kocasinan Spor Kulübü’nün sporcuları milli takımda yer alarak, masatenisinin bel kemiğini oluşturmaktadır. Çocuklarımıza daha iyi imkanlar sağlayarak, profesyonel spor yapan geleceğin sporcularını yetiştiriyoruz.” şeklinde konuştu. Başkan Çolakbayrakdar’ın açıklamasının ardından oylanan madde oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda Obruk, Şeker, Cırgalan, Beyazşehir, Yavuz Selim ve Himmetdede Mahallerinde çeşitli imar plan maddeleri görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemdeki maddeler görüşüldükten sonra toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi