İstanbul’daki Silivri 6 Nolu L tipi Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Olcay Abalay, hapishane koşullarının düzeltilmesi ve kötü muamelenin sonlandırılması için açlık grevine girdi.

Makine Mühendisi Abalay başladığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevinin 8. gününde.

Abalay’ı 7 Haziran’da ziyarete giden kardeşi ile avukatlarının verdiği bilgiye göre, hapishanede OHAL uygulamalarını protesto ettiği için geçen hafta önce ters kelepçeli ve ayakları bağlı olarak süngerli odaya atıldı ardından tek kişilik hücrelere konularak mektup ve faks iletişimi kesildi.

"Kendilerine A takımı diyen gardiyanlar"

Halkın Hukuk Bürosu’nun yaptığı açıklamaya göre, “kendilerine A takımı diyen gardiyanlarca el ve ayak bilekleri bükülerek darp ediliyor.”

Kardeşinin anlatımlarına göre de bileklerinde morluklar ve yaralar bulunuyor. Abalay’ın kardeşi ayrıca yaklaşık bir ay önce hapishane kasasına yatırdığı paranın Abalay’a verilmediğini, keyfi olarak bekletildiğini ve hesabına geçirilmediğini açıkladı.

Olcay Abalay, “Bu tecrit uygulamaları kalkana kadar süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olduğunu “ açıkladı.

17 Mart’ta tutuklandı, iddianame yok

Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi üyesi Olcay Abalay, 12 Mart’ta Tunceli’nin Pertek ilçesinde “ifade eksiğin var” denilerek gözaltına alındı, beş gün gözaltında tutulduktan sonra 17 Mart’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Abalay’a savcılık ve mahkeme sorgusunda, Küçük Armutlu ve Tunceli’de zorla boşaltılan bir köyde yaptığı, elektrik üretmek için kullanılan rüzgar tribünleri soruldu.

Şu anda Silivri 6 No’lu L Tipi Hapishanesi’nde tutuklu. Hakkında iddianame hazırlanmadı, resmi suçlama yöneltilmedi.

Abalay’ın serbest bırakılması için başlatılan imza kampanyası sürüyor.

Editör: Haber Merkezi