Yapılan toplantı ve istişareler neticesinde bir deklarasyon ve acil eylem planı belirlendi. Toplantıda yapılandırma sürecine ilişkin çalışmaların şeffaf ve açık biçimde yürütülmesi gerektiğine de vurgu yapıldı. Ulaştırma Memur-Sen Başkanlar Kurulu toplantısında alınan deklarasyon kararları şu şekilde; 1-Demiryolu yeniden yapılandırma sürecinin Sendikalar ve STK’larla istişare edilmeden yürütülmesi;personel üzerinde ciddi rahatsızlığa, tedirginliğe ve kurumda iş barışının bozulmasına sebep olmuştur.

2-Yapılandırma süreci; Sendikalar, Sivil Toplum Örgütleri ve tüm Sosyal paydaşların katkıları ve önerileri alınarak gerçekleştirilmelidir.

3-Demiryollarının gelişimine ve güçlenmesine katkı sunacak,ortak akılla ve istişareyle yürütülecek bir çalışmayı destekleyeceğimizi ifade ederiz.

4-399 sayılı KHK’ya tabi çalışan personelin bu kapsamda çalışmaya devam etmesi, iş güvencesinin, statü hukukunun, memurluk rejiminin korunması, personelin kazanılmış haklarından taviz verilmemesi kırmızı çizgimizdir.

5-Hiçbir personel iş sözleşmesi imzalamaya, havuza gitmeye veya isteği dışında yer değişikliğine zorlanmamalıdır.

6-399’a tabi personel çalıştıran ve ciddi karlar elde eden KİT’ler mevcuttur. (TEİAŞ, Eti Maden, DHMİ vb.) 399’a tabi personel istihdamı; rekabetçi politikalara, kar elde etmeye, çağa ayak uydurmaya ve yeniden yapılandırmaya engel değildir.

7-Demiryolu yeniden yapılandırma sürecine ilişkin taslak, sendikamızla en kısa sürede paylaşılmalıdır. Bu sürece ilişkin görüşlerimizi belirten teknik ve detaylı bir rapor Sendikamızca hazırlanmakta olup, en kısa sürede ilgili makamlara iletilecektir.

8-Demiryolu yeniden yapılandırma süreci Sendikamız tarafından yakından takip edilecek ve bu konuda tüm Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte hareket edilecektir.

Editör: Haber Merkezi