Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası Yöneticileri, 17 Aralık Cumartesi günü Kayseri’de meydana gelen ve 14 askerin şehit olduğu bombalı araçla yapılan terör saldırısını lanetleyerek, saldırının meydana geldiği ve Şehit Komandolar Durağını ziyaret ederek Şehitler için Kuran-Kerim Okuyup topluca yapılan dua sonrasında Şehit Komandolar adı verilen otobüs durağına karanfil bıraktılar.
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İlhan Argun, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyeleri Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyeleri; Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Halis Lektemur ve Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Tayfun Öner ve diğer yetkililerden oluşan Kayseri Şeker heyeti adına  Şehit Komandolar Durağında basın açıklamasını Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay yaptı.
Kayseri Pancar Kooperatifi yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay burada yaptığı açıklamada, 17 Aralık Cumartesi günü çarşı iznine giden Kayseri 1. Komando Tugayı askerlerimize düzenlenen terör eylemini şiddetle lanetlediklerini belirtti.
Başkan Akay; “Huzur kenti Kayserimizde böyle bir menfur saldırının olması elbette Kayseri’nin huzuruna olduğu gibi ülkemizin huzuruna da kastedilmesinin sonucunu ortaya çıkartıyor. Bu alçak saldırıyı yapanları bu gençlerimizi yiğitlerimizi vatandaşlarımızı şehit edenleri Cenab-ı Allah a havale ediyoruz onları lanetliyoruz. Sadece onları değil onları bu şekilde saldırıya sevk edenleri onları yönetenleri onlara destek veren herkesi lanetliyoruz.
Ülkemizin elbette huzura ihtiyacı var bu terör saldırıları bir şekilde devletimizin gücü karşısında sona erecek biz buna inanıyoruz.
Vatandaşlarımız da Kayseri’de aslında gerçekten sembol olabilecek bir davranış ortaya koyuyorlar. Buradaki bu menfur saldırıyı bir şekilde ülkenin birliğine bütünlüğüne yapılan bir saldırı olarak değerlendirdikleri için ve bu şahadete erişen evlatlarımızı sürekli yad etmenin bir göstergesi, anısı olarak burayı artık böyle ziyaretgah haline getirmiş durumdalar. İnsanlar buraya geliyorlar dua ediyorlar ve geçmişlerimize rahmet şehitlerimize rahmet diliyorlar.
 Biz tabi bu arada yaralılarımıza da Allah’ dan iyilik sağlık diliyoruz. Ülkemizin birliğini bütünlüğünü inşallah kimse bozamayacak buna inanıyoruz. Bütün Türk milleti bu işe sahip çıkıyor. Devletimize sahip çıkıyor. Devletimiz de üzerine düşen görevi inşallah hakkıyla yapacak bu saldırıların hepsi bertaraf olacak. Bu terör örgütleri fetö olsun pkk olsun deaş olsun bu ülkeye kastedenlerin hepsi inşallah yok olacak. Biz buna inanıyoruz tabi vatandaşlarımızın dua etme ötesinde herkesin kendisini devletin yerine koymamak gibi bir durumunun da olduğunun altını çizmek gerekiyor.
Biz devletimin yönlendirmesi çerçevesinde hareket etmek durumundayız. Herkes kendisini devlet yerine devlet adamı yerine koymaması lazım tahriklere kapılmaması lazım. Daha tedbirli hareket edilmesi lazım,  Böylece ülkemizin birliğine bütünlüğüne bu manada da katkı sağlanması lazım.
Biz buraya Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi yönetim ve Denetim Kurulu Kayseri Şeker Fabrikasının Yönetim Kurulu ve Genel Müdürümüzle  birlikte böyle bir ziyareti gerçekleştirmiş olduk. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin yaralılarımıza acil şifalar ihsan eylesin. Memleketimizin birliğini bütünlüğünü bozmasın ve hainlere de inşallah fırsat vermesin” dedi.
Editör: Haber Merkezi