ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) ile Melikgazi Belediye Başkanlığı arasında merkez kampusu sınırları içerisinde, uluslararası anlamda 'Erciyes Botanik Bahçesi' yapımına ilişkin protokol imzalandı.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza töreninde Vali Orhan Düzgün, ERÜ Rektör Vekili Prof.Dr. Hamza Çakır ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Merkez Kampusu Talas Yolu ve raylı sistem bitişiğindeki gölet alanı ve çevre mevkilerindeki, yaklaşık 300 dekarlık alanı kapsayacak botanik bahçesinin yapımı için, protokolü imzaladı. Dört üniversitesi bulunan Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi'nin hem kuruluş tarihi, hem de öğrenci ile öğretim görevlisi sayısı bakımından, köklü ve zengin bir kadroya sahip olduğunu hatırlatan Vali Düzgün, 55 bin öğrencisi bulunan kampusta, 300 dekarlık bir alanda yapılacak olan botanik bahçesinin önemine değindi. Vali Düzgün, botanik bahçelerinin bulunduğu iller ve ülkeler açısından, önemli cazibe merkezleri olduğunu ifade ederek, kültür ve turizm kenti olmaya aday Kayseri'de de, bir botanik bahçesinin var olacak olmasının, kent adına gurur ve memnuniyet verici olduğunu söyledi.

ERÜ Rektörü Vekili Prof.Dr. Çakır hem ulusal, hem de yerel çaptaki bitki örtülerinin barındırılacağı 300 dekarlık alanda yapılması planlanan uluslararası botanik bahçesinin, Kayseri ve Erciyes Üniversitesi adına çok önemli bir kazanım olduğunu ifade etti. Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç da, Erciyes Üniversitesi Kampusu'nda, önemli bir değer olacak botanik bahçesinin yapımına katkıda bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.


Editör: Haber Merkezi