Hacılar İlçe Müftülüğünce Engelliler Günü dolayısıyla “Umuda Engel Yok” konulu program düzenlendi.

Kayseri İl Müftülüğü ile Hacılar İlçe MüftülüğüEngelliler Koordinatörlüğünce Hacılar Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Hacılar Belediye Başkan Yardımcısı Ersel Elcuman, Talas Müftüsü Bünyamin Turgut, Hacılar Müftüsü Yusuf Ay, Belediye Meclis Üyeleri, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşının okunmasının ardından görme engelli öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan Hacılar İlçe Müftüsü Yusuf Ay, “Dünyada birbirimize destek olmak. Dünyada birbirimize yardım etmek. Dünyayı birbirimize daha yaşanabilir hale getirmenin çaba ve gayreti içerisinde olmak zorundayız. Bugün burada yaptığımız bu program bizlere umut aşılamakta, bize gelecek hedefi göstermektedir. Dolayısıyla kıymetli misafirler hayatın hiçbir şekilde engel tanımadığını, insanların birbirinin kurdu olmaktan ziyade insanların birbirinin yurdu olma zorunluluğunu bizler bir mümin olarak Müslümanlar olarak ortaya koymak durumundayız.” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Bizler Kur’an kursu öğreticilerimize ve imam hatiplerimize işaret dili ile Kur’an öğretimi kursu veriyoruz. Son olarak işaret dili ile dini terimler kursu verdik. Çünkü bu terim ve kavramları anlamak sıradan bir dil için mümkün değildir. Cennette engellilik olmayacak inşallah. Allah cennette her birimize istediğimiz her şeyi verecek. Çünkü Allahu Teala öyle vaat ediyor. Bu dünyada bir kısım nimetlerden görme nimeti gibi işitme duyma nimeti gibi yürüme nimeti gibi nimetleri bu dünyadayken kendisinden alan Rabbimiz, ahirette ona cennet olarak karşılığını verecek. Yüce Mevla o engelli kardeşlerimizi de cennetiyle ve cemaliyle müşerref eylesin inşallah.” ifadelerini kullandı.

İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Vaize Kevser Serap Eliaçık tarafından, yapılan “Engelleri Aşalım” konulu sunumun ardından “Umuda Engel Yok” temalı program, engelli öğrencilerin işaret dili ile söyledikleri ilahiler ile devam etti. Program, Talas Müftüsü Bünyamin Turgut tarafından yapılan dua ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi