Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, şunları söyledi: “Pandemi Döneminde; canlarını hiçe sayarak, eş ve çocuklarından, ailelerinden ayrı kalarak görevlerini büyük bir özveriyle yerine getiren fedakar sağlık çalışanları, hizmetlerinin karşılığını ve hakkettiklerini almak bir yana, hala sözlü & fiziki şiddete maruz kalmaktadırlar. Bunun bir örneği de, ilimizde 8 Ekim 2021 Cuma günü akşamı Talas İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde yaşanmıştır. Cuma günü saat:21.00 sıralarında Filyasyon Ekibimiz okul taramasında kovid-19 testi pozitif(+) çıkan öğrenci için Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu talimatları gereğince; annesi telefonla aranıyor. Karantina şartları hakkında bilgi veriliyor, çocuğunun 18 yaşından küçük olduğu için ilaç kullanmasına gerek olmadığı anlatılıyor.

Karşı taraf ise, telefonda “Benim çocuğuma niye ilaç vermiyorsunuz, bekleyin geliyorum.” diye hakaret ve tehditler yağdırıyor. Sonra da, saat:21.40 sıralarında, kendini bilmez, insanlıktan nasibini almamış bu kişi yanında bir erkek ile, kamu kurumu olan Talas İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü basarak, Filyasyon Ekibimize sözlü ve fiziki saldırıda bulunuyor. Telefonla aranıp bilgi verilen Talas İlçe Sağlık Müdürü Dr.İsmail Kılıç anında kurumuna gelerek, personeline sahip çıkıyor. Emniyet birimlerini arıyor, olayın kontrol altına alınmasını sağlıyor.

Ayrıca saldırıya maruz kalan sağlık çalışanı arkadaşlarımıza sahip çıkmayan, aramayan, ilgilenmeyen, kamuoyu oluşturmayan İl Sağlık Müdürlüğümüzü de Allah’a havale ediyoruz. Gece-gündüz demeden, soğuk-sıcak demeden, kar-kış demeden, can güvenliği olmadan 24 saat hizmet veren filyasyon ekiplerimize, kahraman sağlık çalışanlarımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kabul etmiyoruz. Bu nedenle sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi önerimiz süratle hayata geçirilmelidir. Buradaki herhangi bir suçun ertelemesi, paraya çevrilmesi imkansız hale getirilerek hapis cezası ile cezalandırılması gereklidir. Son olarak, Kahraman Sağlık Çalışanlarına “Sözlü & Fiziki Şiddet Uygulayanlar” a sesleniyorum. Allah’ın Laneti Üzerinize Olsun!”dedi.

Editör: Haber Merkezi