KAYSERİ'de dün 5 otomobile çarpan, üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Neslihan Can'ın ölümüne ve 2 kişinin de yaralanmasına neden olan halk otobüsünün şoförü Mehmet Işık ifadesinde "Uykusuzdum, dalmışım. Yolcuların bağırışlarıyla kendime geldim'' dedi.

Bilirkişi heyetinin incelemesinde otobüsün fren sisteminde herhangi bir arıza saptanmadı.

Dün saat 13.51'de Talas İlçesi Atatürk Bulvarı'ndan şehir merkezine giden, 54 yaşındaki Mehmet Işık yönetimindeki 38 AB 362 plakalı halk otobüsü, kontrolden çıkarak önce yol kenarında park halinde bulunan araçlara, ardından da kaldırımda yürüyen Neslihan Can’a çarptı. Halk otobüsü, 38 FG 433 plakalı otomobili yaklaşık 35 metre önünde sürükledikten sonra durabildi.

Ortalık savaş alanına dönerken, Neslihan Can kaza yerinde yaşamını yitirdi. Kazada otobüs şöförüyle birlikte iki kişi de yaralandı. Yaralılar ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Akyazı Anadolu Öğretmen Lisesi'ni bitirdikten sonra üniversite eğitimi için Kayseri'ye gelen ve Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Neslihan Can’ın cenazesi yakınları tarafından alınarak toprağa verilmek üzere memleketi Sakarya'nın Akyazı İlçesi'ne götürüldü.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ: DALMIŞIM

Kazada hafif yaralanan ve ayakta tedavinin ardından gözaltına alınan otobüs şoförü Mehmet Işık, Talas Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüp, sorguya alındı.

Mehmet Işık'ın ifadesinde, "Altı yıldan beri otobüs şoförlüğü yapıyorum. Olay günü uykusuzdum. Bir an dalmışım. Önümdeki otomobillere çarpınca çıkan seslerden ve yolcuların bağırışlarıyla kendime geldim'' dedi.

Şoför Işık'ın alınan doktor raporunda olay sırasında alkollü olmadığı ve ihtimaller arasında yer alan kalp krizi geçirmediğine yer verildi. Mehmet Işık'ın 'ölüme sebebiyet' ve 'maddi hasarlı trafik kazası' suçlarından mahkemeye çıkarılacağı ifade edildi.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla halk otobüsü, yetkili serviste Makine Mühendisleri Odası Şubesi'nden atanacak teknik heyet tarafından ikinci kez fren ve mekanik testten geçirilecek.

BİLİRKİŞİ: FREN ARIZASI YOK

Trafik Denetleme ve Tescil Şubesi ve halk otobüslerinin denetimini sağlayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ile makine mühendislerinden oluşturulan bilirkişi heyeti, kazanın nedenini belirlemek için otobüste inceleme yaptı.

Yapılan incelemede, ilk başta iddia edildiği gibi fren sistemi ve mekanik bir arızaya rastlanmadı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi bilirkişi heyetinden polisler de otobüsün fren sisteminde herhangi bir arıza olmadığı, kazanın sürücü hatasından kaynaklandığına ilişkin rapor düzenledi. Bilirkişi heyeti 'sürücünün yorgun, uykusuz veya o sırada oruçlu olduğu için kan şekerinin düşmüş olabileceği' ihtimaline ağırlık verdi.

Kazayı yapan Halk Otobüsü şöförü Mehmet Işık emniyetteki işlemlerinin arından sevk edildiği mehkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kazada Hayatını Kaybeden Üniversite Öğrencisi Neslihan Can

                        Otobüs Şöförü Mehmet Işık

Editör: Haber Merkezi