Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Pınarbaşı ilçesinde yapımı tamamlanan Pazarören Besi Çiftliği ve Çiftçi Eğitim Merkezi’nin hizmete açılışı töreninde yapılan yatırımın Kayseri’deki uyum kültürünün bir sonucu olduğunu söyledi. Başkan Çelik, ilçelerin kalkındırılması için yatırımların artarak devam edeceğini kaydetti. Pazarören Besi Çiftliği ve Çiftçi Eğitim Merkezi’nin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ile Kayseri Şeker Fabrikası yetkilileri, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Törendeki konuşmasında Pazarören Besi Çiftliği ve Çiftçi Eğitim Merkezi’nin uyum kültürünün bir sonucu olarak ortaya çıkmış bir tesis olduğunu belirten Başkan Mustafa Çelik, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Şeker Fabrikası’na teşekkür etti. Göreve geldiğim ilk gün vurguladığım en önemli konuların başında ilçeler geliyordu. Şu bir gerçek ki, insanlar en çok doğdukları yerde mutlu oluyorlar. Bizler de insanları doğdukları yerde doyurmak yani mutlu oldukları yerde yaşatmak istiyoruz.

“İLÇELERİMİZE ÖNCELİK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

İlçeleri geliştirmek için ciddi bir yatırım atağı başlattıklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, sözlerine şöyle devam etti: “Tüm ilçelerimize kadın ve gençlik merkezleri yaptık. Pınarbaşı’nın en prestijli binası olacak olan Kadın ve Gençlik Merkezi’ni de inşallah kısa sürede açarak halkımızın hizmetine sunacağız. Bu merkezler ilçelerimizdeki sosyal hayatı canlandırdı. Kent merkezi ile ilçeler arasındaki farkı kapatmak için alt ve üst yapıda önemli yatırımlar yaptık. Artık ilçelerimiz ve bağlı mahallelerinde çamur sorunu olmaması için bu yıl rekor bir miktarla ilçelerimize 1 milyon 200 bin metrekare kilitli parke gönderdik. Kayseri’de bu yıl 400 bin ton asfalt kullandık. Hemen her ilçemizde asfaltlama çalışmaları yaptık. Alt yapı kuruluşumuz KASKİ ilçelerimizin alt yapı sorununu tamamen sona erdirmek için büyük bir gayretle çalışıyor. Geçen yıllarda olduğu gibi 2018 yılında da ilçelerimize öncelik vermeye devam edeceğiz. Biz şehri bir merkezli değil ilçeleriyle birlikte kalkındırmak istiyoruz. Hedefimiz bu ve bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz. Kent merkezinde olduğu gibi ilçelerimizde de hayat standardını yükseltmek, konforu artırmak, çevre ve yeşil alan, alt yapı, kültür, sanat ve spor gibi alanlarda düzgün ve planlı neler yapılması gerekiyorsa bunları sağlamaya çalışıyoruz. Tüm bunların yanında ilçelerimize ekonomik olarak da katkı sağlamak istiyoruz. İnsanları mutlu oldukları yerde yaşatmak ve şehre göç etme mecburiyetinden kurtarmak istiyorsak sadece fiziki yatırımlar yetmez. İnsanların göç etmesinin pek çok farklı nedeni var. Fiziki yatırımlar bunun bir ayağı; ama asıl yatırımın ekonomik alanda yapılması gerektiği de bir gerçek.

Çünkü, insanları göçe zorlayan en önemli etken ekonomi. Bu sorunu gidermek ve ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın ekonomisine katkıda bulunmak için bir dizi çalışma başlattık. Tarıma ve hayvancılığı can suyu adı altında tarım makineleri, süt soğutma tankları alarak üreticilerimize dağıttık. Ayrıca, kırsalda yaşayan hemşehrilerimizin ekonomisine katkı için her ilçenin avantajlarını belirlemek için çalıştık. Bu doğrultuda farklı ilçelerimize toplu ahır projesi, arıcılık desteği, ay çekirdeği ve kayısı kurutma tesisi gibi projelerle destek verdik. Önümüzdeki yıllarda da ilçelerimizin ekonomisine canlılık getirecek projelere devam edeceğiz.” Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerin ekonomisine yönelik yatırımlarına özel sektörün de katılmasından büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayan Başkan çelik, “İlimizin güzide firmalarının da aynı amaç doğrultusunda çalışması ve projeler üretmesinden büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. İşte bu tesis Kayseri Şeker Fabrikası’nın katkısıyla kurulmuştur. Büyükşehir Belediyemize ait olan 1166 dekar alanda kurulan Pazarören Çifçi Eğitim Merkezi ve Besi Çiftliği vereceği eğitim ve üretime sağlayacağı katkı ile bölge halkının refahının yükselmesini sağlayacaktır. Burada Çiftçi Eğitim Merkezinin yanı sıra 2 bin 500 başlık büyükbaş besi işletmesi olacaktır. Tesisimizin bölge halkına ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum. Yaptığımız ve yapacağımız yatırımlarla şehrimiz her alanda daha üretken bir şehir olacak ve üretimdeki bu artış başta ilçelerimiz olmak üzere şehrimizin ekonomisine ciddi oranda katkı sağlayacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi