Ali İsmail Korkmaz davası, mahkeme heyetinin verdiği 1 saatlik aranın ardından devam edildi.

Mahkeme heyetinin söz verdiği tutuklu sanık Mevlüt Saldoğan’ın avukatı Mutlu Karayılan, savcı mütalaasını kabul etmediklerini söyleyerek, “Bu aşamaya kadar yapılan yargılama sürecinde, kesin delilden uzak nasıl böyle bir kanıya varıldı bilemiyoruz. Mahkeme de davayı bitirmenin telaşına düşmüş. Görüntüler Hollanda’ya gönderilsin ve orada darp edilen Ali İsmail Korkmaz mı değil mi o delillendirilsin. Ali İsmail, merdivenden düştüm diyor. Merdiven hususu araştırılsın. Merdivenden düşme konusunda kimse Ali İsmail’in başına silah dayamadı” dedi.

Adli Tıp Kurumu’nun raporlarının çelişkili olduğunu savunan avukat Mutlu Karayılan, sözlerine şöyle devam etti:

“Adli Tıp Raporu kopyala yapıştır, avukat anlatsın raporudur. Ali İsmail’in hastaneden çıktıktan sonraki 17 saati kayıp. Belki Ali İsmail’i bir başkası dövdü. Görüntülerdeki kişi Ali İsmail midir, değil midir önce tespit edilmelidir. Bu durumda bir kısım baskılara dayanarak bu davayı bitirme gayretinde olunduğu düşünülür. Müvekkilim kendisine verilen talimatı yerine getirmiştir. Eskişehir Emniyet Müdürü, Valisi, İçişleri Bakanı ve Başbakan da davaya dahil edilip, ifadeleri alınmalıdır. Müvekkilim, polis memurudur, kaçacak durumda değildir. Nakdi kefaletle serbest kalmasını istiyoruz.”

Diğer sanık avukatları ise, savcı mütalaasının aleyhlerinde olan konuları kabul etmediklerini bildirdi.

DURUŞMA ERTELENDİ
Sanık avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti verdiği 10 dakikalık aranın ardından ara kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, Yalçın Akbulut’un tutuklanması talebinin reddine, sanık avukatlarının tevsi tahkikat taleplerinin reddine, tutuksuz sanık Şaban Gökpınar, Yalçın Akbulut ve Hüseyin Engin’in mütalaaya karşı istedikleri savunma sürelerinin verilmesine, sanık avukatlarının esas hakkındaki savunmaları için istedikleri sürelerin verilmesine ve duruşmanın 26 Aralık'a bırakılmasını kararlaştırdı.
 
Editör: Haber Merkezi