Vali Düzgün, AB Bakanlığı ile Kayseri Valiliği AB Koordinasyon Merkezi işbirliğiyle düzenlenen eğitim programının sertifika törenine katıldı. Düzgün, Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, AB’ye giriş sürecinde AB’nin sağlamış olduğu fonlardan yararlanabilmenin önemine değinerek, Kayseri’deki kamu kurumlarının önceki yıllara oranla bu fonlardan çok daha fazla yararlanmaya başladığını söyledi. Artışın nedenini özellikle son 5 yılda AB Projeleri konusunda eğitimlerin artmasına bağlayan Vali Düzgün, bu nedenle Kayseri’deki proje eğitimlerine daha çok önem verdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti: “Proje yazmayı öğrenen arkadaşlarımızın kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarına yapmış oldukları örnek projelerin uygulama alanı bulmuş olması ve güzel örneklerin ortaya çıkması sonucu toplumun her kesiminde Avrupa Birliği projelerine olan ilgiyi giderek artırmaktadır. Her yıl gerek sivil toplum kuruluşlarımızdan gerekse kamu kurumlarımızdan fonlardan faydalanmak suretiyle destek alan, kendi kurumlarının ya da özellikle kadınlara, gençlere ve engellilere yönelik bazı projelerin yapıldığını ve başarı ile uygulandığını görüyoruz. Bunların ötesinde çok daha büyük ölçekli çevreye, kültüre yönelik bazı önemli projelerde de ciddi miktarda destek alınmak suretiyle uygulandığını görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum.”


Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere seslenen Vali Düzgün, aldıkları eğitim kapsamında çok daha etkili projeler üretmelerini isteyerek, “Hem bağlı olduğunuz kamu kurumları hem de sivil toplum örgütleri için hazırlayacağınız projelerle alacağımız hibe destekleri kentimizin gelişmesi için büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.


AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Hakan Yiğit de, eğitim programının son derece başarılı geçmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, kursiyerlerin yeni projeler üretebilecek donanıma hazır hale geldiğini anlattı. Konuşmaların ardından Vali Düzgün ile Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç tarafından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. 
Editör: Haber Merkezi