Vali Orhan Düzgün, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yöneticileri ile çevre gönüllüsü öğrencileri makamında kabul etti.

Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver ve Türkiye Erozyonla Mücadele (TEMA) Vakfı İl Temsilcisi Abdülkadir Dağlı ile çevre yöneticilerinin katıldığı ziyarette, Vali Düzgün, çevre gönüllüsü 3’üncü sınıf öğrencisi Aybüke Dağlı ve 1’inci sınıf öğrencisi İhsan Kayra’ya madalya ve hediyelerini verdi.

Atıkların geri dönüşümle ekonomiye kazandırılmasının önemini vurgulayan Vali Düzgün, geri dönüşüm ve arıtma işlemleri ile doğayı korumanın öneminin altını çizdi. Sanayileşmenin artması ile birlikte, çevre kirliliği sorununun uluslararası boyutta tartışıldığını belirten Düzgün, şöyle konuştu: “Giderek artan sanayileşme sonucu, insanların çevreye verdiği zararların engellenmesi amacıyla, 1972 yılında 13 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, 5 Haziran’ın ‘Dünya Çevre Günü’ olarak kutlanmasına karar verildi. Çevrenin önemi okullarımızdan başlayarak, sanayicilerimize varıncaya kadar herkese anlatılmaya çalışılıyor. Doğanın ve çevrenin korunmasında hem vatandaşlarımıza, hem de devlete önemli görevler düşüyor. Biz de bugün vesilesi ile herkesin çevreye karşı duyarlılığının artması, çevre korunması konusunda herkesin dikkatli davranmasını istiyoruz ve arzu ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi