KAYSERİ Valisi Süleyman Kamçı, ''Gücünü yasalardan ve halktan alan polisimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır' sözünde belirttiği gibi, toplumsal huzur ve istikrarımızın teminatı olacaktır." dedi.

Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı mesaj yayınlayan Vali Kamçı şunları kaydetti:

''Demokrasinin işlerliği, özgürlüklerin korunması ve adaletin tesisi ancak huzur ve istikrar ortamının sürdürülmesiyle sağlanabilir. Polislerimiz bu şuurla görevlerini adalet, eşitlik, sabır ve hoşgörü çerçevesinde gece gündüz yerine getirme gayretindedir. Gücünü yasalardan ve halktan alan polisimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün (Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır) sözünde belirttiği gibi, toplumsal huzur ve istikrarımızın teminatı olmaya devam edecektir."

'REFAH İÇİNDE YAŞAMAK İÇİN GÜVENLİK ŞART'

Devletin öncelikli görevinin, vatandaşlarının huzur ve güven içerisinde hayatlarını sürdürmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Vali Kamçı, şöyle devam etti:

''Huzurlu, ekonomik kalkınmasını tamamlamış ve refah içerisinde yaşamak için güvenliği sağlamamız şarttır. İşte bu gerçekten hareketle emniyet teşkilatımız; her gün değişen ve gelişen şartlara uygun olarak vatandaşlara 'iç güvenlik' hizmetini iyileştirerek sunma çabasını sürdürmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın bölünmez bütünlüğü, vatandaşlarımızın huzur ve esenliği için en değerli varlıkları olan canlarını dahi feda etmekten kaçınmayan aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor; halen görevi başında olan polislerimize, özverili bir şekilde yürüttükleri güvenlik hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum."
Editör: Haber Merkezi