Kayseri Valiliği, şehit aileleri onuruna verilen iftar programının ardından ertesi gün de yine Şeker Gölü'nde Kore ve Kıbrıs gazileri ile aileleri onuruna iftar programı düzenledi. Şeker Gölü’nde düzenlenen iftar programına Vali Orhan Düzgün ile Milletvekili Kemal Tekden ve eşi Ruziye Tekden, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral Ali Demiral ve eşi Hatice Demiral, 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Cemal Akyıldız, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar ile eşleri, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve yöneticileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Osman Balcı, kamu kurum ve kuruluşlarının il ve bölge müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. Vali Düzgün, şehit ailelerinin ardından, gazilerle birlikte aynı sofrada iftar gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ahirete intikal eden gazilere rahmet, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler diledi. Vali Düzgün, “Yağmur, kar, kış, sıcak, soğuk demeden bu ülkenin, bu toprakların vatan olması için canlarıyla, kanlarıyla mücadele eden gazilerimizi şükranla yâd etmek istiyorum” dedi.

Devletin birliği ve bütünlüğü için, bu toprakların vatan olarak bize miras kalması için, al bayrağın dalgalanabilmesi için gazilerin yapmış oldukları fedakârlıkların son derece önemli olduğunu vurgulayan Düzgün, ''Biz de devlet olarak Ramazan Ayı’nda, Bayramlarda, Gaziler Gününde veya değişik vesilelerle onlarla birlikte olmaya, onlarla hasbıhal etmeye, onların sorunlarına çözümler bulmaya gayret gösteriyoruz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin göstermiş olduğu fedakârlıklar karşısında bizler devlet olarak ne yapsak azdır. Onların mükâfatını verecek olan Yüce Yaratıcımızdır. Çünkü onlar bu kutsal görevi ifa ederken, bu yola çıkarken Allah rızası için, şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmak için bu yola çıktılar. Bugün bu topraklar üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşamamıza vesile oldular” ifadelerini kullandı.



Yemek sonrası gazi ve ailelerinin masalarını tek tek dolaşan AK Parti Kayseri Milletvekili Kemal Tekden de, ‘’Gazilerimiz bizim baş tacımızdır. Bugün gazilerimizle bir iftar yaptık, çok mutlu olduk. Allah razı olsun. Sayın Valimiz iftarı düzenlediler, Şeker Fabrikamız da ön ayak oldu. Hem onlara hem de derneğimize teşekkür ediyoruz. Tabi gazilerimiz bu ülke için en önemli en kıymetli varlıkları olan canlarını feda etmek üzere mücadele ederek bugünlere geldiler ve biz onlara çok şey borçluyuz. Gazilerimiz bizim başımızın tacı. Şehitlerimize de buradan Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz. Onlar da hayatlarını verdiler ülke için. Biz onlara vefa borcumuzu ödemek zorundayız. Bu bakımdan gazilerimiz de, şehitlerimiz de bizim için çok önemli. Onların değerini çocuklarımıza da anlatacağız. Onlardan Allah razı olsun. Bütün gazi ve şehit yakınlarımızın Ramazanları mübarek olsun'' ifadelerini kullandı.



Editör: Haber Merkezi