Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi 69’uncu Olağan Mali Genel Kurulu, Kadir Has Stadyumu’nda yapıldı. Önceki dönem kooperatif başkanı Vedat Ali Özışık’ın, mevcut başkan Hüseyin Akay’ın konuşması sırasında stadyum alanına girerek gerçekleştirdiği eylem alan da büyük gerginliğe sebep oldu. Akay kürsüye de konuşmasını yaparken, Vedat Ali Özışık'ın bir şeyler söylemek için kürsüye çıkmak istemesi üzerine polis Özışık'a müdahale ederek alandan uzaklaştırdı.

Murat Akar Seçildi
Genel Kurulda ilk olarak divan kurulu oluşturuldu. Divan Kurulu Başkanlığına Başkan Hüseyin Akay'ın önergesi ile 3222 oy alan Murat Akar seçildi.


"Ben Bu Koltuğa Yapışmış Bir İnsan Değilim"

Mali Genel Kurul oylaması sonrası açıklama yapan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, devletin ve Tarım Bakanlığının görevlendirmesiyle bu yönetime geldiğini daha sonra 3 dönem de üyelerin oylarıyla yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürdüğünü söyledi Akay, “11,5 senedir burada görev yapıyoruz. Ama ben bu koltuğa yapışmış bir insan değilim. Eğer ben bu aziz çiftçiye, pancar çiftçisine hizmet edebiliyorsam, onlara faydalı olabiliyorsam, vicdani sorumluluğumu yerine getirebiliyorsam burada kalmamım bir anlamı var. Ben şahsım ile ilgili bir kuru davanın peşinde değilim, bir koltuk davasının peşinde değilim. Size hizmet etmek amacıyla buradayım, sizin hizmetkarınızım. Buna siz karar veriyorsunuz, siz karar verdiğiniz sürece de Allah’ın izniyle bu böyle devam edecek. Kayseri Pancar Kooperatifi 1953 yılında kurulmuş Türkiye’nin en güzide kooperatiflerinden bir tanesidir. 1953 yılından beri aziz çiftçimize hizmet eden bu güzide kuruluş inşallah daha da güçlenerek güçlü bir şekilde bu hizmete devam edecek. Bizim hedefimiz aziz çiftçimizin gelirini artırmak, ekimini artırmak, namertlere müsaade etmemek, budur bizim şanımız” şeklinde konuştu.


Daha önceleri çiftçinin kadrinin ve kıymetinin bilinmediğini ifade eden Akay, “Son 2 senedir pandemiden dolayı, birleştirilmiş dönemde bölgemizdeki savaş nedeniyle aziz çiftçinin kadri ve kıymeti daha iyi anlaşılmaya başlandı. Herkes evinde sükûnet içerisinde birbirinden kaçarken, yumrukla tokalaşırken, bu aziz çiftçi tarlada, hiçbir şeyden çekinmeden Türkiye’nin gıda ihtiyacını temin etmek için her türlü zorluğa ve fedakârlığa katlandı. Bu aziz çiftçinin kadrini kıymetini bilelim” diye konuştu.


‘HEDEF KIZILELMA, HEDEF DÖRDÜNCÜ FABRİKA’

Şeker sektörünün Türkiye’nin vazgeçilmez stratejik bir sektör olduğunu vurgulayan Akay, “İşte bu stratejik sektöre, bu aziz çiftçi sizler, en büyük desteği, en büyük katkıyı sağlıyorsunuz. Çiftçimiz bu sene daha fazla üretim yapmak için büyük bir gayret gösteriyor. Biz de size her türlü katkıyı, her türlü desteği veriyoruz. Sizi başımızın üstünde tutuyoruz. Türkiye’de belki iş adamlarının, iş imkanlarının, başka kooperatiflerin çiftçilerinin faydalanamadığı imkanları size sunmaya çalışıyoruz, bundan şeref ve gurur duyuyoruz. Kayseri Şeker sektörde adım adım ileriye doğru gidiyor. Hedef Kızılelma, hedef dördüncü fabrika” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi