Kongrenin açılışı Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Küçük tarafından yapıldı. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur yaptığı konuşmasında kongreyi İstanbul’da yapmaktan dolayı duydukları mutluluğu paylaştı ve katılımcılara teşekkür etti.
Rektör Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı’ya kongrenin gerçekleşmesine verdikleri destek için teşekkür etti.
Rektör Prof. Dr. Keleştemur, Türk eğerlerinin tarihini anlattığı bir de sunum gerçekleştirdi. Rektör Fahrettin Keleştemur’un ardından Türkiye Jokey Kulübü Genel Müdürü Tuncel Aydın kongrenin ilk defa Türkiye’de yapılmasına öncülük eden Erciyes Üniversitesi Rektörü ve Organizasyon komitesine teşekkürlerini iletti.
Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kongre Düzenleme Komitesi Başkanı Doç. Dr. Ali Cesur Onmaz, yaptığı açıklamada bu kongrenin Türk Atçılığı açısından çok önemli olduğunu ve dünya ile bütünleşmiş ve aynı zamanda onlarla yarış halinde bir At Hekimliği Uzmanlığı başlatacaklarını ifade etti. Özellikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde Veteriner Uzmanlık Sınavı (VUS) ile Veteriner Hekimlerin At Hekimliği alanında da uzmanlaşabileceklerini bildirdi.
Kongrenin açılış konuşmalarının ardından Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, kongreyi düzenleyen ve destek verenlere kongrenin anısına birer hediye takdim etti.
 
Editör: Haber Merkezi