Milliyetçi Hareket Partisi'nin bazı Kayseri Milletvekili adayları yaklaşan 1 Kasım erken seçimleri öncesi seçim çalışmaları kapsamında Bilgi Yurdu Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan MHP Kayseri Milletvekili Adayı Yusuf Halaçoğlu, 1 Kasım 2015'de gerçekleştirilecek seçimin önemine değinerek, " Bu seçim Türkiye’nin var olma ya da yok olması için son seçimdir. Ya iç savaşa gidilecek ya da Türkiye kurtulacak. 1 Kasım’da MHP iktidara gelirse büyük Türkiye’nin onuru dedikleri, sarayda oturan şahıs ülkeyi terk edecek" dedi.
Yaklaşan 1 Kasım erken seçimleri öncesi seçim çalışmalarına hız veren MHP Kayseri Milletvekili adaylarından Yusuf Halaçoğlu, Hasan Ali Kilci, Süleyman Korkmaz ve Mehmet Özmen, öğretmenevi karşısında bulunan Bilgi Yurdu Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği'ni ziyaret etti .

"CANLARINI FEDA EDECEK GENÇLERİMİZ VAR"
Ziyarette dernek faaliyetleri hakkında bilgiler aldıktan sonra genel ülke gündemini değerlendiren MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Türkiye'nin her açıdan zor bir süreçten geçtiğini belirterek, " Tıpkı milli mücadelede olduğu gibi herkesin üzerine çok ciddi görevler düşmektedir. Milli mücadele döneminde olduğu gibi hala aynı fedakarlığı gösterip canlarını feda edecek gençlerimiz var ancak devir değişti parlamenter sistemde halkın verdiği oylarla iktidar olunuyor" şeklinde ifadeler kullandı.
"HÜKÜMET KURMA TEKLİFİ DEĞİL SEÇİM HÜKÜMETİ KURMA TEKLİFİ YAPILDI"
7 Haziran seçimleri sonrası Milliyetçi Hareket Partisi'nin söylendiği gibi koalisyona kesinlikle kapılarını kapatmadığını, Türkiye'nin bekası ve koalisyon kurulabilmesi için öne sürdükleri 4 hayati şartın Ak Parti kanadında kabul görmediğini ifade eden Halaçoğlu, "Bize hükümet kurma teklifi değil, seçim hükümeti kurma teklifi yapıldı. Seçim hükümeti kurmak için biz neden girelim bunların içerisine ?
Koalisyonsa gelsin kuralım önü açık dedik! Süresi önemli değil seçim hükümeti değil koalisyon kuralım dedik kabul etmediler. Ondan sonra utanmadan MHP her şeye hayır diyor, koalisyon kurmuyor dediler" dedi.
"ONLAR ÇORBAYI PİŞİRMİŞLER MHP ÇORBAYA SU KATIYOR"
Daha sonra Ak Parti kanadının Milliyetçi Hareket Partisi'ni ortadan kaldırmak için algı oluşturmaya çalıştığını da öne süren Halaçoğlu, şunları söyledi:
"Şimdi oluşturulmak istenen algı Milliyetçi Hareket Partisi'ni ortadan kaldırmaktır! Zira MHP tek başına olsa da Milliyetçi kültürümüze sahip çıkan ve direnen, parlamenter sistem konusunda asla taviz vermeyen, Türk kelimesinden ve Türklükten asla vazgeçmeyen politika sergiliyor. Onları rahatsız eden konu budur. Onlar çorbayı pişirmişler MHP çorbaya su katıyor onların gözünde. MHP olmasaydı onlar için çok güzel olacaktı."

"1 KASIM’DA MHP İKTİDARA GELİRSE, SARAYDA OTURAN ŞAHIS ÜLKEYİ TERK EDECEK"
Son olarak 1 Kasım 2015'de gerçekleştirilecek seçimin önemine değinen MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Bu seçim Türkiye’nin var olma ya da yok olması için son seçimdir. Ya iç savaşa gidilecek ya da Türkiye kurtulacak. 1 Kasım’da MHP iktidara gelirse büyük Türkiye’nin onuru dedikleri, sarayda oturan şahıs ülkeyi terk edecek" şeklinde ifadele kullandı.
"7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE Kİ BAŞARIYI DAHA İLERİYE GÖTÜRELİM ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ"
Daha sonra konuşan Bilgi Yurdu Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Öztürk ise, MHP’li Milletvekili adaylarının ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 7 Haziran seçimlerinde olan heyecanın 1 Kasım seçmelerinde yaşanmadığına dikkat çekti ve şunları söyledi:
" 7 haziran seçimlerinde ki heyecan içinde bulunduğumuz günde biraz düşük gözüküyor bunu tedirginliğini yaşıyor millet. Biz yeniden o heyecanı hatta daha önceki yıllarda ki heyecanı yakalamak mecburiyetindeyiz. Türkiye’nin durumu biliniyor ben bilgiçlik taslayıp adaylarımıza ve teşkilatımıza anlatacak değilim. Herkes Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tehlikenin farkında. Ne yapalım da 7 Haziran seçimlerinde ki başarıyı daha ileriye götürelim çabası içerisindeyiz. Bana göre tüm ülkücüler arasında sevginin saygının test edilmesi lazım yani kırgınlıklar varsa ortadan kaldıralım, dargınlar varsa barıştıralım dünya sevgi üzerine bir başarı olacaksa sevgiyle kazanılacaktır. Başarı elde edebilmek için tüm insanlığı bağrımıza basmak gerekiyor. Ziya Gökalp Hocamızın dediği gibi kültürde Türkçü politikada halkçı olmak mecburiyetindeyiz."
HABER: ALİ TÜRKASLAN-SELAHATTİN KARAKOÇ
Editör: Haber Merkezi