MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarını değerlendirdi.
MHP Lideri Bahçeli, “MHP, ana muhalefet partisi görevini üstlenmeye hazırdır. En erken seçim ne zaman olacaksa MHP’de hazırdır. Partimiz seçimlerden başarıyla çıkmıştır. MHP milletvekili sayısına 37 milletvekili daha eklemiştir” dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “istifa” çağrısında bulunan Bahçeli, “Erdoğan görevine devam edecekse ya anayasal sınırlarda kalmalı ya da istifayı düşünmeli” dedi.  
    
Bahçeli şunları söyledi:
MHP milli iradeye saygı duymaktadır. Türk milleti aldatma mekanizmalarına rağmen hür iradesini göstermiştir. Türkiye’de yeni siyaset tablosu belirmiştir. Milli iradenin verdiği mesaja tüm partiler kafa yormalıdır.
AKP için sonun başlangıcı görünmüştür, gerilime dayalı siyaset yenilgi almıştır.
AKP çözümü koalisyonda aramıştır, çözüm sürecini sürdürmüştür. Çözüm sürecinin bir kanadı 79 vekiller TBMM’de bulunmaktadır. Birliktelikleri devam eden HDP ve AKP arasında olmalıdır. AKP VE HDP arasındaki örtülü işbirliğini gizlemek Türkiye’yi erken seçime bırakacak bir dayatmaya başka partileri katmak siyasi ahlaksızlıktır.
                İkinci olarak çözüm süreciyle ilgilenen Türkiye’de ileri demokrasinde yana olan siyasetini sürdüren partiler ortak koalisyonu düşündüğünüzde alın size 2. Model olarak. AKP – CHP – HDP’yi bir araya getirebilirsiniz.
HABER: ALİ TÜRKASLAN
Editör: Haber Merkezi