KAYMEK ile Yahyalı Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR işbirliğinde ‘yöresel kilim dokuma’ meslek edindirme kursu açılmasına yönelik protokol Yahyalı ilçesinde imzalandı. Yahyalı Kadın ve Gençlik Merkezi’nde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve KAYMEK Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Öztürk, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı ve İŞKUR Kayseri İl Müdür Vekili Ayşe Ak arasında imzalanan protokol ile Kayseri’nin tescilli değerlerinden birisi olan ‘Yahyalı Kilimi’ vatandaşlara öğretilecek.

MESLEK VE KURS NEREDE KAYMEK ORADA

Kayseri’de kurs ve meslek denilince ilk akla gelen kurumlardan olan KAYMEK, Yahyalı Kadın ve Gençlik Merkezi’nde açılması kararlaştırılan Yöresel Kilim Dokuma Kursu’na büyük destek veriyor. Kayseri’de 100’den fazla el sanatları branşında düzenlediği kurslar sayesinde şehir merkezinde ve tüm ilçelerde 8 farklı birimi ve 37 tesisi ile halkın sanata yönelmesinde, meslek edinmesinde büyük görev üstlenen KAYMEK, sanat ve mesleki eğitim kurslarından her yıl 10 binin üzerinde sertifika ve katılım belgesi verirken, söz konusu sergi, seminer gibi faaliyetlerle de 100 binden fazla kişiye ulaşıyor.

KURSİYERLERE GÜNLÜK 45 TL ÜCRET ÖDENECEK

Protokol imza töreninde kurs hakkında bilgiler veren Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kayseri’nin marka değeri olan Yahyalı halısının, kiliminin unutulmadan öğretilmesini sağlayacak kursta 25 kursiyere günlük kişi başı 45 TL ödeme yapılacağını ifade etti. Başkan Öztürk, kursun açılmasında katkısı bulunan Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi