KAYSERİ'nin merkez Yahyalı Belediyesi, TIR ve Kamyon Garajı'nın faaliyete geçmesi ile birlikte yapılacak düzenlemeleri nakliyeci esnafına anlatmak amacıyla bir toplantı düzenledi.

Yahyalı Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenen toplantıya Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Bilgin ve ilçede nakliye sektöründe çalışanlar katıldı. Toplantıda yeni yapılan düzenlemeleri anlatan Başkan Öztürk, bundan böyle ilçe merkezindeki belirli cadde ve sokaklara TIR ve kamyonların park edemeyeceğini, çalışmayan araçların ise TIR ve kamyon garajına park edeceklerini ifade etti.

Amaçlarının bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olduğunu belirten Başkan Öztürk, ilçede yaşayan halkla el ele vererek yaşanabilir ilçe oluşturmak istediklerini söyledi. Kooperatif Başkanı Mehmet Bilgin'e teşekkür eden Başkan Esat Öztürk, "Daha önce TIR ve kamyonlar ilçedeki sokak ve caddelere park ediyorlardı ama halk bundan şikâyetçiydi. Belki komşunuz rahatsız, ama Allah korkusundan ama kul korkusundan, belki de işine mani olmamak adına ses çıkarmıyordu. Biz Yahyalı Belediyesi olarak TIR ve Kamyon Garajının projesine başlattık ama sizlerin de desteği ile tamamladık. TIR ve Kamyon Garajımızın istinat duvarı, ışıklandırması, güvenlik sistemi tamamladı" dedi.

Yahyalı Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Bilgin ise TIR ve Kamyon Garajı içerisinde sosyal tesislerin de olacağı belirterek, gelecekte kendilerinin çok rahat edeceklerini söyledi. Başka Bilgin, "Zamanında esnafımız, park ederken komşusundan utanıyordu. Bu araçlar, hepimizin başına bela oldu. Bu garaj cidden insanların hayalinde olan, bizimde yıllardır hayalimiz olan hep lafı etmeden geçemediğimiz biz projemizdi" diye konuştu.

Toplantı sonucunda belirlenen cadde ve sokaklara bundan sonra TIR ve kamyonların park etmemesi kararlaştırıldı.


Editör: Haber Merkezi