Yahyalı Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında tasavvuf musikisi sanatçısı Esat Aydoğan, bir konser verdi. 
Yahyalı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konser programı, teravih namazının ardından hafız Mustafa Ağırtopçu'nun Kur'an tilaveti ile başladı.

Programda konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, kendisinin ilçe halkının hizmetkarı olduğunu ifade ederek ''Hizmetkarı olmaktan gurur duyduğum Yahyalılı hemşerilerim hepinize hayırlı akşamlar diliyorum, hayırlı Ramazanlar diliyorum. Kadir Geceniz mübarek olsun ve gölgesi üzerimize düşen Ramazan bayramınız mübarek olsun. Bugün Yahyalı Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde, bizim de evladımız, Esat Aydoğan Türk Tasavvuf Musikisi Konseri için bir aradayız. Güzelliklerin olduğu, bereketin olduğu, kardeşliğin ön plana çıktığı huzurlu bir ilçede görev yapmak, şereflerin en güzeli diye düşünüyorum. Ben Yahyalı'ya Botanik Kütüphanesi, Doğa Müzesi diyorum ki Belediye Başkanınız olarak istirham ediyorum bu ilçenin kıymetini bilelim, turizm patlaması olacak bunu bilin. Bundan esnafımız kazanacak, buradaki Yahyalılar kazanacak, bunu görüyoruz hamd olsun. Şimdiye kadar da Yahyalı'nın sesi bu kadar duyulmamıştı bunu da bütün Yahyalılar biliyor. Kayseri'de belediyecilik yapmanın belki bereketidir diye düşünüyorum. İnşaallah göreceksiniz. Esnafımız kazansın, meyve tüccarımız kazansın, elmacımız kazansın, kirazı üreticisi, kirazını değerlendirsin. Misafirlerimiz ilçemize geldiği zaman buranın değerlerini alsınlar, götürsünler ve para da bıraksınlar diye düşünüyorum'' dedi. 

Yahyalı Kaymakamı Metin Esen'de konuşmasında Yahyalı'yı çok sevdiğini, burada görev yapmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, konseri düzenleyen Yahyalı Belediyesine teşekkür etti. Konuşmaların ardından başlayan konserde sanatçı Esat Aydoğan, kendi memleketinde konser vermenin kendisini çok heyecanlandırdığını ifade etti. Daha sonra sahne alan Esat Aydoğan'ın seslendirdiği ilahilere davetliler de eşlik etti. Yaklaşık 2 saat süren konserin sonunda Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Esat Aydoğan'a çiçek takdim etti.


Editör: Haber Merkezi