Kayseri'de barındırılan 500 kadar Uygur Türkü'nden ihtiyaç sahibi olanlara kamu kurumlarınca sağlanan desteklere ek olarak çok sayıda hayırsever ve sivil toplum kuruluşu tarafından yapılacak yardımlar için Valilik bünyesinde 'Yardım ve Koordinasyon Merkezi' kuruldu.

Kayseri'deki kamu lojmanlarına yerleştirilen Uygur Türkleri'nin daha düzenli bir yaşama kavuşmaları için alınacak önlemler ve hayırseverlerce yapilacak yardım ve desteklerle ilgili Vali Orhan Düzgün başkanlığında toplantı yapıldı. Vali Düzgün, merkez Melikgazi İlçesi'nde Maliye Bakanlığı’na ait Şeker Mahallesi’ndeki lojmanlarda barındırılan konukların acil temel ihtiyaçlarının karşılandığını, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının da bu doğrultuda çalışma yapmaya da devam edeceğini anlattı. Vali Düzgün, 'Hayırsever' yapısı ile bilinen Kayseri halkı ile sivil toplum kuruluşlarının konuklara yardımcı olabilmek amacıyla imkanları ölçüsünde yardımda bulunmaya çalıştığını ifade ederek şöyle konuştu:


"Misafirlerimize yardım edebilmek için gayret gösteren herkese yürekten teşekkür ediyor, örnek davranışlarından dolayı kutluyorum. Vali yardımcılarımız başkanlığında kamu kurum ve kuruluşlarımız, Büyükşehir Belediyesi ve dernek yöneticilerimiz temel ihtiyaçların karşılanması yönünde bu zamana kadar birlikte hareket etti. Zorda olana yardım edebilmek amacıyla aynı duyguda birleşen çok sayıda kişi ve kuruluşlardan yardım ve destek çağrıları geliyor. Yardımları tek elden yürütebilmek, ihtiyaç sahibi soydaşlarımıza hızlı ve sağlıklı ulaştırmak amacıyla Melikgazi Kaymakamımız Erkaya Yırık koordinesinde ‘Yardım ve Koordinasyon Merkezi’ kurduk. Bu merkez aracılığıyla ihtiyaç duyulan malzemeler tespit edildi, bundan sonra da gelişmelere göre güncellenecek. Yardımlar kayıt altına alınacak hem de düzenli bir dağıtım sistemi ile kimin neye ihtiyacı varsa ona göre ulaştırılmış olacak. Yardımlarda samimiyetin tesisi ve ihtiyaç sahiplerinin rencide olmaması için veren el ile ihtiyaç sahipleri karşılaştırılmayacak. Yardımlardan faydalanan kişilerle fotoğraf çekimine izin verilmeyecek."

Yardım yapmak isteyenler arzu ettikleri takdirde yardımlarını Melikgazi ilçesi Şeker Mahallesi'ndeki Maliye Lojmanları'nda oluşturulan 'Yardım ve Koordinasyon Merkezi'ne mesai saatleri içinde teslim edebilecek.

Editör: Haber Merkezi