KANATSIZ Kuşlar Şehri isimli kitabı ile 2002 yılında Türkiye Yazarlar Birliği ödülünü alan Kayserili Yazar Emir Kalkan son yolculuğuna uğurlandı.

67 yaşında hayatını kaybeden Emir Kalkan için bugün Camikebir'de cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına, AK Parti Kayseri Milletvekili Kemal Tekden, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile siyasi parti temsilcileri, gazeteciler, yazarlar, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.





Kayseri Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazı sonrasında Kalkan, Asri Mezarlıkta son yolculuğuna uğurlandı. Eserlerinde ömrünün önemli bir kısmını geçirdiği Kayseri'yi, Kayseri insanlarını ve aşkı anlatan Kalkan, 1948'de Kayseri'de doğdu. Kalkan, Türk Folklor Araştırmaları, Türk Dünyası Araştırmaları, Türk Edebiyatı ve Erciyes dergilerinde yazılar yazdı.

20. Yüzyıl Türk Halk Şairleri, Yurttaş Sokak, Afşar Ağıtları, Gül Ayinleri, Türk Düğünü, Ha Bu Diyar, Kayıp Yüzler, Bu Taraf Anadolu, Kanatsız Kuşlar Şehri ve Hoşçakal Şehir kitaplarını yazmıştı. Hayata veda eden yazar Kalkan, Kanatsız Kuşlar Şehri isimli kitabı ile de 2002 yılında Türkiye Yazarlar Birliği ödülünü almıştı.


Editör: Haber Merkezi