Sabah Gazetesi’nin önemli yazarları Kayseri ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Kendileriyle yapılan röportajda Kayseri’nin her yönüyle mükemmel bir şehir olduğunu ifade eden Sabah yazarları, Kayseri’yi herkesin görmesi gerektiğini söylediler. Sabah Gazetesi yazarları Kayseri ile ilgili şu ifadeleri kullandılar:

“KAYSERİ ULUSLARARASI ÇEKİM MERKEZİ OLUR”

Prof. Dr. Kerim Alkin (Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı): “Kayseri’ye 20 yılı aşan bir süreden beri sürekli gelmekteyim. Bu muhtemelen 23’ncü ziyaretim. Kayseri Anadolu’nun sessiz devriminin 2000’li yıllarda en önemli bayraktarlardan birisi olan bir kent. Başarısını kendi gözlerimle görme şansım oldu. Bilhassa Erciyes’in bir kayak merkezi olarak keşfedilmesinden önceki dönemden, bugün uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapan, uluslararası standartlarda bir kayak merkezine dönüşme sürecini heyecanla takip etme şansımız oldu. Bu yönüyle bakıldığı zaman Kayseri’nin önümüzdeki dönemde, dünyanın önemli ticaret merkezlerinden biri olabilmesi adına çalışmalarını sürdüreceğine inanıyorum. Kayseri’ye dünyadan çok daha fazla uluslararası uçuşların başlaması, Kayseri’nin hızlı tren sistemine dahil olması ve buna benzer adımlar Kayseri’yi mutlaka uluslararası çekim merkezi haline dönüştürecektir. 22 yıldan beri Kayseri’ye geliyorum. Bir kere bile bir Kayserili arkadaşımız bizi bu müzelere getirmedi. Dolayısıyla ben Kayserililerden, birbirinden güçlü müzelere dışarıdan gelenleri getirmelerini tavsiye ediyorum. Milli Mücadele Müzesi çok başarılı. Tüm Türk vatandaşlarının özellikle bugünlerde çok ihtiyaç duyduğumuz milli birlik ve beraberlik duygularımızı daha da güçlendirmek adına bu müzeyi gezmesini hararetle tavsiye ederim.”

“KAYSERİ ŞEHİRCİLİĞİNİ ÇOK BEĞENİYORUM”

Şelale Kadak ( Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı): “Kayseri’ye daha öncede geldim. Her geldiğimde daha da gelişmiş bir kent buluyorum. Benim için Kayseri hayırseverlerin çok ön planda olduğu bir şehir. Bu şehirde doğanlar şehirlerine katkı sağlamayı hiç bırakmamışlar. Sanayisi en güçlü Anadolu şehirlerinden bir tanesi. Türkiye’nin büyümesine Kayseri büyük katkı sağlıyor. Aynı zamanda İhracatına da. Şehircilik anlamında çok beğeniyorum. Gerçekten çok güzel işler yapılmış. Dün Büyükşehir Belediye Başkanı’nı da dinleme fırsatı bulduk. Öz kaynakla Kayseri’nin bunları yapıyor olması çok güzel. Kayseri’nin tanıtımı içeride ve dışarıda iyi yapabilirse burası turizm açısından da önemli bir cazibe merkezi olacak. Hem sanayisiyle, hem zengin tarihiyle, kültürü ve sanatıyla, Erciyes Dağı’yla Kayseri bir cazibe merkezi hüviyetinde.”

“KAYSERİ’DE MÜTHİŞ İŞLER OLUYOR”

Levent Tüzemen (Sabah Gazetesi Spor Yazarı): “Mesleğim gereği Sabah Grubu içerisinde Kayseri’yi en çok ziyaret edenlerdenim. Eski stattan, yeni stada geçiş süreci içinde yaklaşık otuz yıldır gidip geliyorum. Şehircilik anlamındaki değişimi, gelişimi, güzelleşmeyi gözlemlemiş bir insan olarak, mutluluğumu dile getiriyorum. Gerçekten müthiş işler oluyor. Kentteki değişimleri mutlaka görmek gerektiğini düşünüyorum. Şu an bulunduğumuz yer Selçuklu Müzesi, 1205 yılında hizmet veren bir hastane. 1980’li yıllara kadar restorasyon geçirmiş. Ama Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla çok farklı bir noktaya gelmiş. Bu bir emeğin ötesinde, ciddi bir para gerektiriyor. Belediyenin de bunu kendi bütçesinden sağladığını görüyoruz. Bu da büyük bir başarı. Kayseri şehircilik anlamında Türkiye’ye örnek gösterilebilecek en önemli kentlerden bir tanesi. Emeği geçenlere, bu katkıyı sağlayanlara ve hala Kayseri’nin değişimine ciddi anlamda kafa yoranlara ben bir Türk insanı olarak teşekkür ediyorum.”

“TÜRKİYE’DE YAŞAYANLAR KAYSERİ’Yİ GÖRMELİ”

Sinan Özedincik (Sabah Gazetesi’nin eki Günaydın’ın Yayın Yönetmeni): “İlk defa Kayseri’ye geliyorum. Kayseri’den çok etkilendim. Çok güzel bir şehir. Her şey yapılabilinecek bir şehir. Özellikle Erciyes başka. Bugüne kadar kış turizmini Kartal Kaya, Erzurum, Uludağ’dan ibaret zannediyorduk. Erciyes’te müthiş bir kayak merkezi var. Pistleri ve otelleriyle gerçekten çok etkileyici. Çok düzenli bir kayak merkezi. Onun dışında tarih zaten olay. Şehirde dolaşıyoruz; ama doyamadık. Özellikle en son bunu söyleyeceğim gastronomisiyle çok özel. Hafta sonu gelip, iki gün yetmeyecek şekilde bir tatil yapılabilir. Kayseri daha çok tanıtılmalı, daha çok anlatılmalı. Buraya Türkiye’de yaşayanların ailesini getirmesi gerekiyor.”

“DÜNYADA ERCİYES GİBİ KAYAK MERKEZİ GÖRMEDİM”

Can Kılıçarslan (Sabah Gazetesi Bölgeler Satış Grup Koordinatörü): “Ev sahipliğinden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Dünyanın birçok yerinde kayak tesislerini görme şansı buldum. Erciyes gibi konforlu ve ekonomik alanı ilk defa gördüm. En kısa zamanda yine geleceğim. Kayseri sadece kayakla değil tarihi zenginlikleriyle de dikkat çekiyor. Bu zenginlikleri görme şansı bulduk. Kayseri Bilim Merkezi’nden de çok etkilendik. Kayseri gastronomisi ile de zengin bir şehir. Mutlaka tadılması gereken yiyecekleri var.”

Editör: Haber Merkezi