Açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri AK Parti Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan, İl SGK müdürü Hacı ALİ Hasgül,İl sağlık Müdürü Mehmet Erşan, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Melikgazi AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Ülke, İl Müdürleri, Mahalle Muhtarları ve Hayırsever ailesi ile çok sayıda mahalleli temel atma törenine iştirak etti.
Melikgazi İlçesine 8 aile sağlığı merkezi kazandırdıklarını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu “Melikgazi Belediyesi olarak aile sağlık merkezi ve 112 acil merkezleri açarak sağlık hizmetine katkı sağlıyoruz. Çünkü birey ve halk sağlığı önceliğimiz. Son üç yılda 8 aile sağlık merkezi ile semtlerde yerinde sağlık hizmeti verilmesine vesile oluyoruz. Bu 9 uncu sağlık merkezimizin de temelini atıyoruz. Esentepe Mahallemize temelini attığımız Nurettin-Naciye Setenci Aile Sağlığı Merkezinde; aile hekim odası, aile sağlığı ebe odası, tıbbi müdahale odası, gebe takip odası, bebek izleme odası; laboratuvar, bay –bayan dinlenme odaları, seminer toplantı odası yer alacak. Çok kısa bir sürede inşaatımızı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Şimdiden ilçemize ve Esentepe mahalle sakinlerine hayırlı olmasını dilerim.” dedi.
Başkan Dr. Palancıoğlu, kaliteli ve daha modern tesislerde hizmet verilebilmesi için sağlık merkezlerini ihtiyaç olan yerlerde yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise, “Kayseri çalışmaktan yorulmayan bir il. Temel atmalar ve açılışlar devam ediyor. Her hafta bir açılış veya temel atma töreni ile beraber oluyoruz. Temeli atılan sağlık merkezimizin hayırla tamamlanmasını diler, çevre halkına hayırlı olmasını dilerim.” diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, “Bugün burada temeli atılan Sağlık merkezi hemen tamamlanır inşallah, hayırlara ve sağlıklı günlere vesile olur. 1994 yılında başlatılan Kayseri Belediyecilik Modeli halkla hakla yayılarak ülkemize model olmuştur. Şehirler başlatmış olduğumuz bu hizmet, yatırım ve etkiniler modeli ile yuvalarında, semtlerinde ve şehirlerinde huzurlu bir yaşam sürmektedir. Parkları, sosyal tesisleri, sağlık merkezleri, eğitim merkezleri, kültür ve sanat merkezleri ile halkımızı buluşturduk. Artık Kayseri Belediye modeli ile halkımız yol, kaldırım, asfalt istememektedir. Sosyal tesisler, çok büyük ve amaçlı parklar talep etmektedirler. Spor salonları, kültür merkezleri talep etmektedirler. Bu kısa sürede yatırımlar zincirini devam ettiren Mustafa Başkanımızı tebrik eder, hayırla Sağlık merkezin tamamlanmasını dilerim.” dedi.
Temel atma töreninde katılımcılara su, dondurma ayran ve ekmek arası tantuni ikramında bulunuldu.
Editör: Haber Merkezi