Kocasinan Belediyesi'nde saha çalışanlarına trafikte yaşanabilecek olası kazaların önüne geçebilmek amacıyla trafik eğitimi verildi. Karpuzatan Mahallesi'nde bulunan atölye binasında gerçekleştirilen eğitimde emniyet kemerinin önemi, simülasyon aracı ile uygulamalı olarak anlatıldı.

Kocasinan Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitimle araç kullanan saha çalışanlarına Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipleri’nden Polis Memurları TeyfikÇakas ve Mehmet Yiğit tarafından güvenli trafik bilinci, trafik kuralları, sürüş güvenliği ve trafikte dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında bilgiler verildi. Bilgilendirme yapılan belediye çalışanlara, teorik eğitimin yanında uygulamalı eğitim desteği de sunuldu. Bu kapsamda emniyet kemerinin önemi, Simülasyon Aracı ile uygulamalı olarak anlatıldı.

Düzenlenen bu tür programlar sayesinde çalışanların bilgi birikimi ve tecrübelerini sürekli artırdıklarını ifade eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi’nde çalışan personelimizin bilgi ve becerilerini artırma noktasında yoğun bir gayretimiz var. Kocasinan Belediyesi olarak değişik vesilelerle gerek üniversite gerekse kamu kurum ve kuruluşlarında görevli eğitimcilerinden istifade ediyoruz. Eğitimler sayesinde şehre daha iyi ve kaliteli hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bu eğitimle de çalışanlarımızın trafik kuralları konusunda daha da bilinçlendirmelerini sağlıyoruz. Bu ve buna benzer eğitim çalışmalarımız önümüzdeki günlerde periyodik aralıklarla devam edecek.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi