Başkan Çolakbayrakdar'ın ev sahipliğinde, Yeni Mahalle’de düzenlenen açılış törenine; Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Önceki Dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, bölge sakinleri ve davetliler katıldı.

Programda konuşan Başkan Çolakbayrakdar, mahallelerin ihtiyaçları doğrultusunda hizmetler ürettiklerini belirterek, “Mustafa Antepli amcamızdan Allah razı olsun. Burada bir hayır eserini ortaya çıkardığı için Rabbim eksiğini doldursun. Daha önce burada yine belediyemiz tarafından yaptırılan bir sağlık merkezi vardı. Uzun yıllar bölge halkına hizmet verdi. Ancak o da zamanla yenilenmeye ihtiyaç duydu. Mevcudun iyileştirilmesi doğru bir iş değildi. Günümüz şartlarında Kayseri’ye yakışmıyordu. Hemen harekete geçerek yeni bir planlama ile çağdaş normlara uygun bir sağlık merkezi yapılması için kolları sıvadık. Hayırseverimiz Mustafa Antepli, merhum kızı adına bu aile sağlığı merkezinin yapımını üstlendi. Ayrıca Nurettin Livdumlu’ya da teşekkür ederim. Hem sağlık ocağımızın yapımında hem de hayırseverimize katkıları ile bugün bu eser ortaya çıktı. Belediye olarak ilçemize yapılabilecek her ne varsa en iyisini yapabilmenin gayreti ve çabası içerisindeyiz. Vatandaşlarımızdan kamunun ihtiyaçları doğrultusunda talepler bize geliyor. Bizler ve Kayserimiz için rutin bir iş. Gündelik hayatın içinde karşılaştığımız ve çözüm üretmeye çalıştığımız işlerden bir tanesi. Diğer şehirlere gittiğiniz zaman bu denli yoğun bir şekilde kamunun farklı kesimlerinin ihtiyaçlarını belki belediyeler tarafından çözümlendiği veya belediye başkanlarının çözüm için işin içinde olduğunu görmeyebiliriz ama bizim gündelik hayatımızın içinde sıradan işler. 5 yıllık bir belediye başkanı olarak söylemiyorum. Geçmişten gelen bir yaklaşım içerisinde söylüyorum. 1990’lı yılların başında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile başlayan süreçte Kayserimizde Sayın Mehmet Özhaseki bakanımızın, Sayın Şükrü Karatepe başkanımızın ve Sayın Bekir Yıldız başkanımızın o dönemde başlatmış olduğu bir çizginin gelmiş olduğu bir noktayı ifade ediyorum. 20 yılı aşkın bir süreçte vatandaşın derdi ile dertlenme, vatandaşın sorunlarına çözüm bulabilme yaklaşımından aldığımız mirastan bahsediyorum. Şükür Allah’a 25 yıllık birikim, 25 yıldır bu şehre yapılmış olan iyi hizmetlerin neticesinde de hemşehrilerimiz her daim bize güvenerek, bağırlarını açtılar. Bugün burada benim görev sürem içerisinde 5.’ncisini tamamladığımız bir aile sağlığı merkezini açıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Yavuzlar Mahallesi’nde yeni bir aile sağlığı merkezinin de temelini atacağız. Bir diğer taraftan Erkilet Osmangazi Bölgesi’nde planlamasını tamamladığımız bir aile sağlığı merkezide bir hayırseverimizin tarafından yaptırılacak. Allah hayırseverlerimizden razı olsun. İnsan hayatına dokunan ne var ise biz o faaliyetlerin içerisinde varız” ifadelerini kullandı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaptığı konuşmada Kocasinan Belediyesi’nin pandemi sürecinde kurallara en iyi uyan kurumlardan birisi olduğunu belirterek, “ Kayseri hayırseverleri ile bilinen ve övünene bir şehir hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Birliğimiz beraberliğimiz bereketimizdir. Kocasinan Belediyesi’ne ve değerli başkanına teşekkür ediyoruz.” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de pandemi önlemlerine dair değerlendirmelerde bulunarak, tesisin hayırlı olmasını diledi. Tamer, Başkan Çolakbayrakdar’ı tebrik ederek, “Kocasinan ve diğer bölgelerimizde rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra insana ve geleceğimize hitap eden önemli tesisler yapılıyor. Bu kapsamda Yeni Mahalle’ye sağlık merkezi kazandıran hayırseverimiz Mustafa Antepli ve Başkan Ahmet Çolakbayrakdar’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki; “Bugün açılışını yapacağımız bu sağlık merkezimin semtimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Helal parasından ayırıp bu tesisi şehrimize kazandıran hayırsever ailemize teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Pandemi döneminde İngiltere’de, İspanya’da, İtalya’da Avrupa’nın o büyüyen ülkelerde perişanlıklar yaşandı ABD dahil. Toplu mezarların açıldığı bir dönem varken Allah’a hamdolsun bizim ülkemizde hastanelerimizde gerekli her türlü tedaviyi vatandaştan bir kuruş almadan en iyisini yapıyoruz” dedi.

Vali Şehmus Günaydın; “Hayırsever ailemize teşekkür ediyoruz. Kayserimiz hayırseverleri ile biliniyor. Hayırseverlerimiz birbiri ile yarışıyor. Kayseri’nin hayırseverlerine ne zaman müracaat etsek bizi hiç geri çevirmediler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz. Yine o örneklerden birisi için bir araya geldik. Kocasinan Belediyesi’ne ve hayırsever ailemize Kayseri adına teşekkür ederiz. Şehrimize bölgemize hayırlı olsun” dedi.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli” daha önceki Sümer Aile Sağlığı Merkezimiz içerisinde elektrik kaçaklarının olduğu bir yerdi. Bu durumu biz gördük, belediye başkanımız ile görüştük. Buranın öncelikli olduğunu söyledik. Kocasinan Belediyemizin girişimi ile hayırseverimiz de yaklaşık 4 ay gibi kısa süre içerisinde bu aile sağlığı merkezini yaparak hizmete aldık. Hayırsever Antepli ailesine teşekkür ediyoruz”

Yapılan konuşmaların ardından, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, günün anısına hayırsever Mustafa Antepli’ye bir plaket taktim etti. İl Müftüsü Prof.Dr. Şahin Güven’in yaptırdığı dua ile Ümit Antepli Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı yapıldı. Açılışın ardından katılımcılar sağlık merkezini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Editör: Haber Merkezi