11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünde üst düzey belediye yetkilileri tarafından güllerle karşılandı.

KAYSERİ HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ


Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Gül, siyasi hayatının Kayseri'de başladığını 1991 yılından sonra 5 dönem bu ili TBMM'de temsil ettiğini hatırlattı.

Devlet görevlerinde, hükümette bakan ve başbakan olarak, ardından cumhurbaşkanı olarak görev yaptığını belirten Gül, "Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak bütün milletimizi temsil eden devletin başı olarak, 7 sene eğer bu şerefli görev taşıyabildiysem, taşıdıysam, bu önce hemşerilerimin bana bu yolu açmasıyla oldu. Yani beni buradan Ankara’ya göndermeleriyle oldu. Dolayısıyla bütün bu şereflerin hepsini de hemşerilerimle paylaşmak istiyorum" dedi.




"GÖREVİ ERDOĞAN’A DEVRETMEKTEN MUTLULUK DUYDUM”

Şeref ve onurla yaptığı cumhurbaşkanlığı görevini '40 yıllık dava arkadaşım' dediği Recep Tayyip Erdoğan'a devretmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Abdullah Gül, bunu devir teslim töreninde sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanın gördüğünü söyledi.



Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunu büyük bir şeref olarak da gördüm. Çünkü gelişmiş ülkelerde, demokratik ülkelerde, hukukun üstün olduğu ülkelerde, işte her şey bu şekilde olur. Büyük bir gönül rahatlığıyla bu görevi devrettiğime inanıyorum ki değerli kardeşim sayın Recep Tayyip Erdoğan da benim bıraktığım yerden bu bayrağı çok daha ileriye taşıyacaktır ve Türkiye çok daha güçlü müreffeh ve mutlu olarak yoluna devam edecektir. Yine aynı şekilde hükümetimiz de benim siyasete ve devlet hayatına sokmakta vesile olduğum değerli arkadaşımız Sayın Davutoğlu’nun başkanlığında gayet güçlü bir şekilde görevine devam ediyor. Bütün bunları gönül rahatlığıyla bırakmış ve tekrar hemşerilerinin arasına dönmüş olarak mutluluğunu yaşıyorum. Kayseri sadece Türk siyasetinde değil, dünyada, dünyanın en büyük başkentlerinde en uzak coğrafyalarda cumhurbaşkanı olarak yaptığım ziyaretlerde, benim bu şehirden çıktığımı, buralı olduğumu hep bildi ve daima Kayseri’nin de bahsi geçti. Bundan sonra memleketimizin birlik bütünlük içerisinde önündeki büyük sorunları ki bu sorunların büyük bir kısmı bizden değil, dış dünyadaki ve çevremizdeki gelişmelerden kaynaklanıyor. Tüm bunları kazasız belasız, Türkiye’ye hiç yaklaştırmadan geçmesi için herkesin birlik beraberlik içinde olmasının çok önemi vardır. Türkiye içerisinde Türkiye’nin daha çok güçlendirilmesi her alanda standartlarımızın yükseltilmesi hukukun, özgürlüklerin demokrasilerin en iyi şekilde halkımız tarafından içselleştirilmesi yaşanması, ekonomik olarak büyümemizin güçlü bir şekilde devamının hep sağlanması, eğitim ve sağlıkta yapılan bütün bu köklü reformların hep ileri aşamalara taşınması muhakkak ki önümüzdeki en büyük sınavlardır. Bunu da arkadaşlarımızın en iyi şekilde yapacaklarına hiçbir tereddüdüm yoktur. Ben de şüphesiz ki elimden gelen her türlü desteği yardımı, şüphesiz ki kendilerine vereceğim. El birliği içinde memleketimizi çok daha güçlü, mutlu, halkımızı çok daha müreffeh seviyelere taşıdığımızı göreceğiz. Türkiye’deki büyük değişimi geçen 10-15 yıl içinde herkes bilmektedir. Bu büyük değişim Kayseri’de de gerçekleşmiştir."



"YENİ PARTİ KURACAĞIM DOĞRU DEĞİL"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, siyasete dönüp döneceğine ilişkin bir soruya, “Şunu söylemek isterim ki zaman zaman görüyorum, yeni parti falan gibi söylemler. Bunların hiç birinin aslı yoktur, hiçbiri doğru değildir. Ben daha önce de söyledim. Bütün bunlarla ilgili açıklamaları da yaptım" dedi. Gül, ülkeyi ve milleti temsil etme onurunu yaşadığını, bu yolda ilk adımın Kayseri'den başladığını söyledi.

“ŞU ANDA ARKADAŞLARIMA YARDIMCI OLACAĞIM”

Cumhurbaşkanlığı yapan bir kişinin nasıl davranması gerekiyorsa öyle davranacağını hatırlatan Gül, "Dolayısıyla şu anda arkadaşlarıma yardımcı olacağım. Bütün arkadaşlarımıza, hükümetimize sayın cumhurbaşkanı arkadaşıma her zaman daha çok başarılı olması için herhangi bir şekilde ihtiyacı olursa tabi ki desteği vereceğim" dedi.

HABER: ALİ TÜRKASLAN- ŞEVKET TEKİN

Editör: Haber Merkezi