Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki katıldığı bir TV programında LGBT’li bireyler için "Madem ki Allah yaratmış, hepsinin başımızın üstünde yeri var" demişti. Bu sözden sonra Özhaseki adeta hedef tahtasına oturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ile ters düşen Özhaseki, sosyal medyada il sıraya yerleşti. Türkiye gündemine bomba gibi düşen bu açıklamalar ile ilgili Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik’te bir köşe kaleme aldı.

LGBT LOBİSİ BU SÖZLERİ EVİRE ÇEVİRE KULLANIR

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve AKP Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki'nin LGBT'li bireyler için "Madem ki Allah yaratmış, hepsinin başımızın üstünde yeri var. Onun dışında saygı duymak ve tercihlerine sonuna kadar saygı duymaktan başka elimizden bir şey gelmez bana göre" sözleriyle ilgili olarak, "LGBT lobisi bu sözleri evire çevire kullanır. Geçmiş olsun. Şu görüldü ki; AK Parti kurmaylarının LGBT konusunda, (sapkınlık boyutu, tarihsel süreci, dini yönü, lobisi, dayatmaları, teşvik, tahrik, maruz kalma ve meselenin insani yönleri vs.) bilgilendirmeye ihtiyacı var" yorumunu yaptı.

MESELEYİ SÜMBÜL EFENDİ’DEN ALIP, MERKEZ EFENDİ’YE DAYANDIRIP, 'HEPSİNİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR' DEMESİNİN TEK DİNİ VE İNSANİ BAĞLAMI BURAYA ÇIKIYOR

Çelik, yazısında şu ifadeleri kullandı: "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin LGBT yorumunu izledim. Sonra da sosyal medya yansımalarına baktım. Hemen herkes 'ne oluyoruz' şaşkınlığındaydı. Özhaseki henüz bir açıklama yapmadı. Eğer yapma gereği duyarsa da muhtemelen, 'ben doğuştan çift cinsiyetlileri kastettim' diyecek. Açıkçası ben de öyle düşünüyorum. Yoksa meseleyi Sümbül Efendi’den alıp, Merkez Efendi’ye dayandırıp, 'hepsinin başımızın üstünde yeri var' demesinin tek dini ve insani bağlamı buraya çıkıyor. Fakat TV100 sunucusunun sorusu 'Mehmet Özhaseki LGBT’li bireyler için ne düşünüyor' diye geliyor. Verilen yanıt da ortada. LGBT lobisi bu sözleri evire çevire kullanır. Geçmiş olsun. Şu görüldü ki; AK Parti kurmaylarının LGBT konusunda, (sapkınlık boyutu, tarihsel süreci, dini yönü, lobisi, dayatmaları, teşvik, tahrik, maruz kalma ve meselenin insani yönleri vs.) bilgilendirilmeye ihtiyacı var. Başta da Mehmet Özhaseki’nin. Öyle görünüyor ki; bundan böyle birçok ortamda bu tarz sorular yöneltilecek siyasetçilere. Her soru-cevap da yeni siyasi malzeme olarak düşecek sosyal medyaya."

Editör: Haber Merkezi