Yapılan kontrollere Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Serin İklim Tahılları Birim Başkanı Savaş Belen, Üretme-İşletme Bölümü’nde görevli Şamil Kökpınar ile Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü, Felahiye ve Kocasinan ilçe müdürlüklerinden teknik personeller katıldı.

Türkiye Tohum Üreticileri ve Sanayicileri Birliği (TSÜAB) ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında 12 Aralık 2019’da imzalanan protokol kapsamında, Kayseri’de yürütülen çalışmaların 2019-2020 üretim sezonunda Bünyan ilçesinde yapılan gösterimlerle başladığı belirtildi. 2020-2021 üretim sezonunda Develi, Kocasinan, Özvatan, Felahiye ve Melikgazi ilçeleri de projeye dahil edildi.

Bu sezon ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ithaf olunan “Reis” isimli ıslah edilmiş ekmeklik buğday çeşidi ile “Nacibey” ekmeklik buğday çeşidinin Kocasinan ilçesine 5’er dekarlık alanlara ekildiği, “Müfitbey “ ismiyle tescillenen ekmeklik buğday çeşidinin Felahiye ilçesinde 5 dekarlık bir alanda ekiminin yapıldığı belirtildi.(BGC)

Editör: Haber Merkezi