Şahin, açıklamasında “Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi’ kapsamında ilimizde özellikle yemeklik dane baklagillerin üretimin artırılması için geçen yıl başlattığımız projelerin devamı olarak bu yıl da % 75 hibe destekli 9000 kg kuru fasulye tohumunun Yeşilhisar ilçemizde 67 üreticimize dağıtımını gerçekleştirdik” dedi.  Kayseri’de yapılan kuru fasulye yetiştiriciliğine değinen Şahin, “İlimiz genelinde 2021 üretim sezonunda yaklaşık 32.000 dekar alanda kuru fasulye ekimi yapılmış olup, bunun 15.000 dekarı Yeşilhisar ilçemizde bulunmaktadır. Türkiye'de en önemli fasulye üretim alanlarından biri olmaya doğru gidiyoruz. Kayseri olarak hedefimiz alan artışından ziyade daha verimli üretim yaparak hem ülkemize hem de üreticimize katkı sağlamak” diye konuştu.

Çiftçiye tohum tedariki yaptıklarını ve bundan en yüksek verimi aldıklarını belirten Şahin, “Bakanlığımızdan almış olduğumuz desteklerle 50 ton ve üzerinde bir miktar tohum tedariki yaptık. Tohum tedariki yaparken özellikle bölgemizde adapte olmasını görmek ve piyasada yerli ve milli çeşitlerimizin kabulünü göstermek amacıyla bu senede bir önceki senede olduğu gibi yerli bir çeşidimizi tercih ettik. Geçen yıl İlimizde Türkiye'de birim alandan alınabilecek en yüksek verimlerden birini aldık. Talas'taki üretimi yapılan yerli ve milli olan çeşidimizden dekarda 540 kilogram civarında verim alındı. Bu bölgede de yapacağımız üretimle aynı şekilde yüksek bir verim almayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Şahin, “Yüzde 75 hibe desteği ile vermiş olduğunuz tohumlarımızın tamamında üreticimizden gerçek anlamda olumlu bir geri dönüş alıyoruz. Bütün üreticilerimiz bunun çok yerinde bir karar olduğunu ve bu proje uygulamalarının devam etmesini talep ediyorlar. Bizde tabandan aldığımız bu bilgileri üst makamlara iletmeye çalışıyoruz. Şahin, “Kayseri'de, Erciyes'in serin esen rüzgârı ve soğuk sularıyla gerçekten lezzetli fasulyeler üretmeye başladık. Üreticimizin ve bizim isteğimiz üretimi daha da arttırarak kuru fasulyede de ihracatçı bir ülke olabilmek” diyerek konuşmasını tamamladı.(BGC)

Editör: Haber Merkezi