Yeşilhisar Sosyal Yaşam Merkezi’nde Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi tarafından kentteki kırsal birimler ile merkez arasında köprü görevi üstlenen muhtarlara yönelik, ‘Stres Yönetimi, Sorun Çözme Becerileri, Sağlıklı ve Etkili İletişim, Zor İnsanla Diyalog ve İkna’ konu başlıklarında eğitim verildi.

Düzenlenen eğitim seminerine Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal, daire başkanları, müdürler, muhtarlar ve eğitimciler katıldı.

“EĞİTİM BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZ, EĞİTİMİN YAŞI, KONUMU, DURUMU OLMAZ”

Kayseri’deki muhtarlara yönelik gerçekleştirilen ücretsiz eğitim seminerleri kapsamındaki Yeşilhisar programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Eğitim bizim olmazsa olmazımız. Eğitimin yaşı, konumu, durumu olmaz. Bu tür uygulamalar ile adeta ilçelerimizde sizlerin birer yönetici profili olarak belediyelerimizle, toplumla iç içe, o mahallenin öncüsü olduğunuz için bu konularla ilgili muhatap olduğunuz sorunları aşma açısından yol gösterici bir çalışma” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, eğitim seminerlerinin önemine işaret ederek, “Evinizde ailenize yönelik, mahallenizde o bölge insanlarına yönelik, ilçenizde amirlerinize ya da birlikte çalıştığınız kardeşlerinize yönelik konularda da bu eğitimi çok önemsiyoruz” dedi.

“ŞEHRİMİZ BİZE EMANET”

Büyükkılıç konuşmasında, mahallelerin muhtarlara, şehrin de kendilerine emanet olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Her birimize verilmiş emanet var, çocuklarımız emanet, ailemiz emanet, mahallemiz emanet, benim konumumda da şehrimiz bize emanet. Bulunduğumuz süreyi keyif yaparak da geçirebiliriz ama elhamdülillah, inandığımız bir değer var. Sizlerin verdiği bu yetkiyi vebal duygusuyla hayata geçirmek suretiyle çalışmak bize yakışır. Mevla’m çekemeyeceğimiz yükü bize yüklemesin, yüklediği yükleri de çekmeyi nasip eylesin, güç versin diye biz birbirimize dua ederiz” dedi.

“İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETME MANTIĞI İÇERİSİNDE ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Konuşmasında, zihni etkin bir şekilde kullanmak ve teknolojinin zararlı etkilerinden korumak gerektiğine işaret eden Büyükkılıç, yerli yerince teknolojiyi kullanmayan bireylerin Alzheimer hastalığına zemin hazırladığını dile getirdi. Başkan Büyükkılıç ayrıca kırmadan dökmeden imkânları seferber etme mantığı içerisinde çalışmalar yaptıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “İmkânlarımızı en önemlisi verimli olarak kullanmak, yerli yerince kullanmak, öncelliklerimizi birbirimize saygı duyarak tespit edip o doğrultuda hareket etmek amacımızdır. İnşallah hep birlikte ay yıldızlı Türk bayrağımıza, vatanımıza, milletimize, devletimize, inancımıza ve kimsesizlerin kimsesi olmaya aday olmuş olan, gerek ülkemizde gerek dünyada, Sayın Cumhurbaşkanımıza da dua edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi