Büyükşehir Belediyesi İftar Buluşmaları, Kocasinan, Melikgazi ve Talas Belediyeleri'nin de katkılarıyla düzenlenen Kayseri'deki yetim ve öksüzlere yönelik iftarla devam etti. AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve Havva Talay Çalış'ın yanısıra, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altıntuğ, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun da katıldığı 'Bizim Çocuklarımız İftar Programı' Mimarsinan Parkı'nda gerçekleştirildi.
"DÜNYA YETİMLER GÜNÜ"
Burada ilk konuşmayı yapan İHH Kayseri Şube Başkanı Şaban Sözduyar, Ramazan'ın 15. gününün Dünya Yetimler Günü olduğuna dikkat çekerek, "Bugün Ramazan'ın 15. günü ve yetimlerimizle, öksüzlerimizle bir iftar programında birlikteyiz. Bugün aynı zamanda Dünya Yetimler Günü. Böylesine anlamlı bir günde bu iftar programını hazırlayan belediyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.
"ÖKSÜZ VE YETİMLERİN YANINDAYIZ"
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da konuşmasında belediye olarak her zaman yetim ve öksüzlerin yanında olmaya çalıştıklarını ifade ederek, "15 aylık belediye başkanlığım döneminde ilçemizdeki yetimlerle, öksüzlerle, ihtiyaç sahipleri ile birlikte olmaya gayret ettik. Onların ihtiyaçlarını karşıladık. Bugün de bu programla yine onlarla birlikteyiz. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
"ŞÜKREDECEK ÇOK ŞEYİMİZ VAR"
Daha sonra kürsüye gelen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da şükredecek çok şeyleri olduğuna dikkat çekerek, "Bayrağımızın gölgesi altında, ezan dinleyerek huzur içerisinde iftar yapıyor olmamız bu şükür vesilelerinden birisi. Bizleri yetimlerle buluşturduğu için de İHH'ya teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"EN ANLAMLI İFTAR PROGRAMI"
Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altıntuğ da huzur içerisinde bir Ramazan geçirdiklerini belirterek, "Kur'anı Kerim'de yetimlerle ilgili birçok bölüm bulunuyor. Bugüne kadar yapılmış en anlamlı iftar programı ile biz de yetimlerimizle bir arada olmanın sevincini yaşıyoruz" dedi.
GÜÇLÜ TÜRKİYE VURGUSU
AK Parti Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış da daha güçlü bir Türkiye vurgusu yaparak, "Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu bütün dünyaya göstererek güçlü bir Türkiye ile etrafımızdaki yetimlerin sayısını en aza indirmek istiyoruz. Dua edin, Allah bunu bizlere nasip etsin" dedi.
"DEVLETİMİZ ÖKSÜZ VE YETİMLERİN YANINDA"
Programda son olarak kürsüye gelen AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel de "Güzel bir şehirde yaşıyoruz, sahip çıkanımız var. Sivil toplum kuruluşlarımız var, belediyelerimiz var, yöneticilerimiz var. Allah eksikliğini vermesin, çok güzel bir sofrada bulunuyoruz. Öksüz ve yetim olmak kaderin bir tecellisi ama devletimiz var, imkanlarımız var. Bu bayrak altında inşallah hep güzel günlerde yaşayacağız" diye konuştu.
BÜYÜK TAKDİR GÖRDÜ
Büyükşehir Belediyesi İftar Buluşmaları kapsamında daha önceki günlerde de Belediyede çalışan işçiler, Kuzey Irak Türkmenleri, Doğu Türkistanlılar, Şehit Yakınları ve Gaziler, Kayseri'de öğrenim gören yabancı öğrenciler, Huzurevi sakinleri ve Sevgi Evleri'nde kalan çocuklara yönelik iftar programları düzenlemişti.
Toplumsal dayanışma ve kaynaşmaya vesile olan iftar programları, her kesimden büyük takdir görmüştü.
Editör: Haber Merkezi