Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında gençlerle birlikte pedal çevirip, tüm Kayserililere “Bisiklete Binin, Spor Yapın” çağrısında bulundu. Büyükşehir olarak yılda 500 bin insana spor yaptırdıklarını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, dünyanın hiçbir tarafında bu sayıya ulaşan bir yerel yönetim bulunmadığının altını çizdi.

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor A.Ş. tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bisiklet programı Kayseri Park Alışveriş Merkezi önünde başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve diğer ilgililerde yüzlerce genç ile birlikte bisiklet kullandı.

Daha önceleri de Kayseri’nin “Bisiklet Şehri” olmasına yönelik çalışmalara destek veren ve Kayseri’de uluslararası bisiklet yarışlarının düzenlenmesine öncülük eden Başkan Büyükkılıç, bisiklet etkinliği öncesi yaptığı açıklamada, tüm hemşerilerine seslenerek “Bisiklete Binin, Spor Yapın” çağrısında bulundu.

Büyükşehir Belediyesi olarak her fırsatta sportif etkinliklerin artırılmasına yönelik bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Büyükkılıç, son 1 yılda da 500 bin insanın spor yapmasına vesile olduklarını vurgulayarak, dünyanın hiçbir tarafında bu sayıya ulaşabilen bir yerel yönetim olmadığına dikkat çekti. Sürekli yapılan etkinliklerin Avrupa Hareketlilik Haftasıyla da buluşturarak kamuoyunda daha fazla kabul gördüğünü dile getiren Başkan Büyükkılıç,‘’Yapılan etkinliklerin Avrupa’da da takdir toplayacak şekilde olması amacıyla bugün buradayız. “Avrupa Hareketlilik Haftası” etkinlikleri Kayseri’mizde bir hafta sürecek” dedi.

Bir haftalık etkinlik süresince belirli saatlerde trafiğe kapanacak olan caddelerde vatandaşların sağlığı için araç kullanmak yerine hareket etmelerini istediklerini dile getiren Başkan Büyükkılıç, ‘’Bisikletle ilgili yapılan çalışmalar takdir toplamakta. Bu konuda gerek açılmış olan bisiklet yolları ve daha sonraki süreçte açacağımız bisiklet yolları ile ilgili de detaylı çalışmaları yapmaktayız. SPOR A.Ş.’mizin yapmış olduğu çalışmalar herkesten destek görmekte. Biz bu çalışmaları sadece Avrupa Hareketlilik Haftası’na özgü olarak yapan bir belediye anlayışına sahip değiliz. Tam aksine zaten bunlar bizim olmazsa olmazımız. ‘’ dedi.

Başkan Büyükkılıç yapılan etkinlikler kapsamında trafiğe kapanacak olan yollarda vatandaşların sağlığı ve hareketli bir yaşam sürdürmeleri adına bir farkındalık oluşturmak amacıyla gerek bisiklet gerekse yürüyüş etkinlikleri düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

Başkan Büyükkılıç ve beraberindekiler, etkinlik kapsamında 2 kilometre boyunca 300’ü aşkın öğrenci ile birlikte pedal çevirdi.

Editör: Haber Merkezi