2021 Ahi Evran Yılı kapsamında Kayseri Kalesi'nde yapılan etkinliklerde seçkin esnaflar "Yılın Ahi'si" seçildi. Düzenlenen etkinliklere Kayseri Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, esnaf odaları başkanları, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşma yapan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, "800 yıl önce ortaya konulan Ahilik kuralları halen etkinliğini sürdürüyor ve toplumsal sorunlara çözüm bulma konusunda referans oluyor. Günümüzde de bizim bu kurallara sıkı sıkıya bağlanarak gelecek kuşaklara aktarmamız lazım. Ahilik ticari faaliyetlerin yanı sıra toplumsal sorunlara da kesin çözüm yolları göstermiştir" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Kırşehir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'nden gelen ekipler Ahilik'te şed kuşanma sürecini anlatan kısa bir oyun gösterimi yapıldı. Ardından Kayseri'de yılın Ahi'si seçilen esnaflara esnaf odaları başkanları tarafından kaftan giydirilerek plaketleri takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi