Kayseri Kültür Derneği tarafından 2010 yılından beri 3 Mayıs tarihinde Yunus Bekir'i anma programı düzenleniyor. Bugün ise Türkçü Gazeteci Yunus Bekir kabri başında anıldı. Anma programına; Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Turan Sarımsaklı Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Akkaya, Yunus Bekir'in torun yeğeni olarak vasıflandırılan Bahri Coşkun, Türk Ocakları Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ünal, muhtarlar, Turan Köyü halkı ve yüzlerce kişi katıldı.
Anma programı Kayseri Kültür Turizm Derneği'nin 3 Mayıs Türkçüler Günü münasebetiyle hazırladığı bildirinin okunmasıyla başladı. Kuranı Kerim tilavetinin okunmasının ardından program konuşmalarla devam etti.
Turan Mahalle Muhtarı Hasan Soykan, " Türkçülük ve Yunus Bekir'i anma programına hepiniz hoş geldiniz. Ben Yunus Bekir'in mahallesinde muhtar olmaktan gurur duyuyorum. Yunus Bekir'e Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.
Türk Ocakları Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ünal, " Bizler Türkçülüğü, Türk milletinin maddi manevi değerlerini korumak ve değerlendirmek olarak tanımlıyoruz. Bu doğrultuda dünyanın en büyük milletlerinden birisi olan Türk milletinin tarihinde birçok kahraman ve bilge kişiler çıkmıştırlar" diye konuştu.
Yunus Bekir'in Torun yeğeni olarak vasıflandırılan Bahri Coşkun Türkçü Gazeteci hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından program plaket töreni ile sona erdi.
Editör: Haber Merkezi