Döviz ve altın fiyatlarındaki hızlı değişim pazar tezgâhlarındaki meyve ve sebzeleri de etkiledi. Kayseri’de semt pazarlarında Bu durumdan hem vatandaş hem de pazarcı esnafı dertli. Pazarcılar, artan maliyetler nedeniyle fiyatların arttığını ve buna bağlı olarak da tüketimin azalmaya başladığını belirttiler.

Esnaf Nazım Atmaca, zamlara rağmen pazar fiyatının makete oranla uygun olduğunu savundu. Atmaca, “Pazarlar markete göre daha ucuz olduğundan vatandaşlar pazarı tercih etsin. Pazara ürünler günlük geldiği için taze olur. Her şey pazarda ucuz olduğu kadar hiçbir yerde olmaz. Marketlerde örneğin bir kilo domatesin fiyatı 6-7 lira arasındayken, pazarda 3 kilosu 10 lira. Gelen zamlar ister istemez vatandaşın alım gücünü düşürdü. Sebzede zam yok ama meyveye yüzde 100 zam koydular. Yakıta gelen zamda sebzeye, meyveye yansıyor. Bunlara da yansıyınca halkın cebine yansıyor” dedi.

Fiyatların sezona göre normal olduğunu belirten esnaf Ahmet Murt da, “Kış sezonuna girdik. Bizim müşterimizin geneli asgari ücretle çalışan insanlar ve emekliler. Fiyatlarımız markete göre uygun” diye konuştu. (BGC)

Editör: Haber Merkezi