Adam millete şaka yapmayı meslek haline getirmiş, sık sık “Ev yanıyor” diye itfaiyeyi, “Adam kalp krizi geçiriyor” diye 112’yi, “Eve hırsız girdi” diye polisi arayarak meşgul ediyormuş.

İşi o kadar ilerletmiş ki 3 kurum da artık onun yaptığı ihbarlara itibar edip ekip göndermez olmuştu.

Bir gün evinde gerçekten yangın çıktı.

İtfaiyeyi aradı inandıramadı, polisi aradı inandıramadı, en yakın arkadaşlarından yardım istedi inandıramadı ve evi yandı, kül oldu.

Memleket büyüğümüz Mehmet Özhaseki yine bu hafta sonu Ankara’yı bırakıp şehrimize geldi ve kapısında taksimetre takılı bir-iki yerel TV Kanalında Yüksek Hızlı Tren ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Son açıklamaları ile ilgili yerel bir gazetede yer alan haber;

(Bazı çevrelerin Kayseri hızlı tren konusunda ihalesinin yapılmadığı eleştirilerine sert bir dille cevap veren Özhaseki, “Kayseri hızlı tren konusunda dış kredi bulundu, ihalesi yapıldı, iyi niyet mektupları verildi. Üçlü bir konsorsiyum bunu sundu ve aldı. İyi niyet mektubundaki kredi görüşmelerinin detayları görüşülüyor. Ben iki kez Maliye ve Hazine Bakanımız Sayın Nurettin Nebati Bey’e gittim. Sayın Bakanımız da altı ayda bitecek görüşmelerin iki ayda bitirilmesi ve hızlandırılması talimatı verdi. Detay alt başlıklarda otuz kadar konuda tek tek müzakere edip teyitleşip imzalıyorlar. Bu bittiğinde de temel atma törenini yapacağız. Yani hızlı trenin kredisi de bulundu, ihalesi de yapıldı ve alan firma da belli. Bu konuyu bazı çevreler politik çıkar amaçlı kullanıyorlar. Eleştirenlerin ya bilgisi yok ya devlet tecrübesi yok ya da siyaseten gündemde kalmak için bunu bilinçli bir şekilde kullanmak istiyorlar.” dedi.)

Bu da Milliyet Gazetesi’nde yer alan 10.12.2021 tarihli bir önceki haber;

(“Haliyle tüm Kayserili hemşerilerimizin gözü de hızlı tren meselesinde. Ne yatırım yaparsanız yapın bu saydıklarımızın toplamı milyarı geçiyor ama yine herkes hızlı tren işi ne oldu diyor. O konuda ben de birkaç kez anlatmaya çalıştım. Uzun süren çalışmalar vardı, sonunda kredi bulundu. Onun faiz oranları üzerinde pazarlıklar devam etti, onun üzerinde epeyce müzakerede bulunduk. Önümüzdeki perşembe günü için benim için de zor bir gün ama geleceğiz ve burada Ulaştırma Bakanımızla birlikte inşallah o tüm gelişmeleri açıklayacak. Hangi süreçte Kayseri’nin hızlı trenine kavuşacağını ilan edecek. O geldiğinde burada detaylarını, neden bu kadar uzadığını ve ne çalışmalar yapıldığını hepsini kendisinin izah etmesinde fayda var. Ben bilmemekle birlikte bakan arkadaşımızın söylemesi daha doğru olur.” diye konuştu.)

Bu da Dünya Gazetesi’nde yayınlanan, 17 Şubat 2015 Tarihli haberden bir bölüm;

(Kayseri’nin Yüksek Hızlı Tren (YHT) umudu, dört yıllık bir gecikme ile 2018 yılı sonunda gerçeğe dönüşüyor. Çift hat donanımlı olarak hayata geçirilmesi planlanan Yüksek Hızlı Tren'in, müşavirlik ve kontrolörlük hizmetleri için 1.9 milyar lira ayrıldığı ve projenin, Devlet Demir Yolları İdaresi (TCDD) tarafından bu yıl ihaleye çıkarılacağı bildirildi. Yozgat’ın Yerköy İstasyonu ile Kayseri arasındaki 142 km’lik hatta sürdürülecek ikinci etap yol yenileme çalışmaları yaz aylarında başlayacak. Bu güzergahta yapılacak iyileştirmelerde aksama olmadığı takdirde, proje 3 yılda tamamlanacak ve uygulanan modernizasyon programı uyarınca, Ankara ile Kayseri arasındaki 7 saatlik yolculuk süresini 2 saate indirecek.

TCDD İşletmesi 2’inci Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bayraktutar, Ankara-Sivas YHT Projesi’nin ilk etabını oluşturan Yozgat’ın,Yerköy İlçesi ile Sorgun arasındaki altyapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Bayraktutan, ikinci etabı oluşturan Sorgun-Sivas ve üçüncü etabı oluşturan Yerköy- Kırıkkale arasındaki çalışmaların ise yüzde 40’lar seviyesine getirildiğini söyledi. Ankara- Sivas YHT, Elmadağ geçiş güzergahının, mevcut projenin yanı sıra, Ankara- Kayseri YHT Projesi’ni yakından ilgilendirdiğini belirten Bayraktutan,” Ankara-Yerköy Elmadağ geçişi ile Yerköy- Kayseri arası mevcut demiryolu hattında yapılacak iyileştirmeyle hızlı tren devreye sokulacak. Kısaca belirtmek gerekirse, Yerköy - Kayseri arasındaki hızlı tren projesinde, ihale aşamasına gelindi” diye konuştu.)

Bu da Mart 2018 yılında Hürriyet Gazetesi’nde ve yerel gazetelerde yer alan ihale haberi;

(Daha önce 8 Mart olarak açıklanan ancak bazı teknik nedenlerden dolayı daha sonra 28 Mart’a ertelendiği ifade edilen Yerköy-Kayseri arasında, yaklaşık 140 km uzunluğunda 250 Km/saat işletme hızlı yüksek standartlı çift hatlı demiryolu hattının yapım ihalesi için 16 firma teklif verdi.

İhale Ankara’da TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda dün saat 10:00’da başladı.

İhaleye bazı firmalar konsorsiyum oluşturarak katıldı. Toplamda 68 firmanın ihale sürecini takip ettiği belirtildi.

PEKİ HANGİ FİRMALAR İHALEYE KATILDI?

ULAŞTIRMA Bakanlığınca daha önce başlama tarihi 2015, bitiş tarihi 2019 ve proje bedeli ise 2.240.805.000 TL olarak açıklanan Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren hattı alt yapı işi için Ankara’da dün yapılan ve Kayseri’yi yakından ilgilendiren ihalede 16 firma teklif verdi.

İşte teklif veren firmalar:

1-Metrostav İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş.+KOLİN İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş,+DALGIÇ Ray İnşaat ve Ticaret A.Ş iş ortaklığı.

2-NUROL İnşaat ve Ticaret A.Ş.+ CENGİZ İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.+SSC İnşaat A.Ş. iş ortaklığı.

3-DENTAŞ Uluslararası İnşaat A.Ş.+ MAPA İnşaat ve Ticaret A.Ş+ GENÇ İnşaat Limited Şirketi iş ortaklığı.

4-BESTAŞ Yapı A.Ş. + ÇELİKLER Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş.+TAMYAPI otomotiv Taahhüt Md. Sanayi ve Ticaret A.Ş.+ DEMCE Yapı, İnşaat, Sanayi ve Ticaret A.Ş. iş ortaklığı.

5-METİNG Raylı Sistem A.Ş.+MAKYOL İnşaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş.+MET-GÜN Taahhüt ve Ticaret A.Ş.+GÖKÇE İnşaat Taahhüt Ticaret ve Makjine Sanayi Limited Şirketi+İSTANBUL Üstyapı İnşaat ve Ticaret A.Ş iş ortaklığı.

6-ERG İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş+LİMAK İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.+CHINE Machınery Engıneering Corporation+ DAELİM Endustrial CO Ltd. iş ortaklığı

7-IC İÇTAŞ İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.+ASTUR İnşaat ve Ticaret A. Ş+ICA ASTALDİ-IC İÇTAŞ WHSD İnşaat A.Ş. iş ortaklığı.

8-GENTRANS STROY MONTAJ Limited Şirketi + ÖZALTIN İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş.+TA,TEPE,AKFEN Yatırım İnşaat ve İşletme A.Ş. iş ortaklığı.

9-ROSİNTERSTROY A.Ş.+ATZ Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.+NEORAY İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. iş oırtaklığı.

10-ŞENBAY Maden, Turizm İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret A.Ş.+BAYBURT GRUP İnşaat Nakliyat İthalat İhracaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.+ DBH Yol Yapı A.Ş iş ortaklığı.

11-SAIPEM S.p. A +DOĞUŞ İnşaat ve Ticaret A.Ş. iş ortaklığı.

12-ORİON Limited Şirketi+ FERNAS İnşaat A.Ş.+ KAFKAS Yol Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. iş ortaklığı.

13- NORİNCO İnternatıonal Cooperatıon Limited+ METALEKS İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. iş ortaklığı.

14-HYUNDAI Engıneerıng &CONSTRUCTION CO. Limited + GÜLERMAK Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş iş ortaklığı.

15-STROYTRANSGAZ A.Ş.+ AGA ENERJİ Nakliyat Maden İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. iş ortaklığı

16-CHINA Railway Tunnel Group Co. Ltd+ BİMHOLL İnşaat A.Ş.+ YEDİGÖZE İnşaat Danışmanlık Otomotiv İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi iş ortaklığı

İŞİN SÜRESİ İSE YER TESLİMİNDEN İTİBAREN 730 TAKVİM GÜNÜ

Konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız yetkililer, ihale sonuçlarının yapılan değerlendirmenin ardından en kısa zamanda kamuoyuna açıklanacağını belirtti.

Diğer yandan açıklanan ihale şartnamesine göre, ön yeterlik değerlendirilmesi sonucu yeterliği tespit edilenler arasından ön yeterlik şartnamesinde belirtilen kriterlere göre sıralanarak listeye alınan 6 aday teklif vermeye davet edilecek. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. İşin süresi ise yer tesliminden itibaren 730 takvim günü.)

Biraz daha geriye gideyim mi Sayın Özhaseki..

İşte o yüzden inandırıcılığınız kalmadı.

İşte o yüzden Hız Tren konusundaki her açıklamanız tepki görüyor.

Size tavsiyem, Hızlı Tren, Develi Sulaması, Yamula Sulaması, Demiryolunun dışarı alınması, Kayseri-Yeşilhisar arası Banlüyo seferleri gibi konuları gündemde tutmak yerine unutturun, başka yolu yok.

İnandıramıyorsunuz artık Milleti, görmüyor musunuz?