Kayseri İlahiyat Vakfı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Kadir Şahin 2 yıl önce yaptığı ilik bağışı ile bir çocuğun hayata tutunmasına vesile oldu. Özvatan ilçesinde görev yaptığı sırada Kansere Karşı Birlikte Derneği (KANKA) projesiyle ilk önce kan verdiğini daha sonra ise ilik nakli için gönüllü olduğunu söyleyen Şahin, ilik bağışçısı olmaya nasıl karar verdiğini anlattı. Şahin, “Beni aradılar ve yetişkin veya çocuk olduğunu belirtmeden birisiyle uyum sağladığımı ilettiler. Ben çok mutlu oldum. Zaten bekliyordum içimde hep böyle bir his vardı. Birisinin yaşamasına vesile olmayı çok istiyordum. Daha sonra o uyum sağlandıktan sonra tekrar fakülte hastanesine çağırdılar. Orada gerekli testleri yaptılar. Aferez yöntemiyle ilik bağışında bulundum. Yani sağ koldan normal kan alır gibi bir iğne taktılar sol koldan bir iğne taktılar iliğimi ayırarak onu süzüp tekrardan kırmızı kanımı bana geri verdiler. Acı çekmediğim herhangi bir sıkıntı yaşamadığım bir süreçti. Sadece dört günlük sabah akşam aşı vuruldum ama bu birinin hayata tutunması için katlanabilecek bir şeydi. Bunun mutluluğunu anlatmak gerçekten kelimelerle ifade edilebilecek şeyler değil. Hele ki hastanın çocuk olduğunu duyduğumda çok mutlu oldum” şeklinde konuştu.

‘BİR ÇOCUĞUN HAYATA TUTUNMASINA VESİLE OLDUM’

Her gün ilik verdiği çocukla buluşacağı günü hayal ettiğini dile getiren Şahin, “Normalde devlet 2 yıl sonra donörlerle hastaları buluşturuyor. Araya covid girdiği için buluşamadık. Ama ben hep o çocukla buluşacağım günü, boynuma sarılacağı günü hayal ediyorum. Bundan iki üç ay önce kadar Türk köke bir mail attım ve çocuğun iyileştiğini duydum, çok mutlu oldum. Yani inanılmaz bir mutluluk buradan bütün herkese kan bağışını ciddiye almalarını ve ilik naklinde bulunmaları gerektiğini kesinlikle tavsiye ediyorum. Bizler bir çocuğun veya bir yetişkinin hayatını kurtarmıyoruz aslında. Bir ailenin hayatına dokunuyoruz ve mutlu olmasına vesile oluyoruz. İlik, 48 saat içerisinde kendisini tazeleyebilen bir madde bu yüzden asla korku yaşamasınlar” ifadelerini kullandı.

‘KAN BAĞIŞI KONUSUNDA GEREKLİ YARDIMLARDA BULUNUN’

Çevresindeki herkesi ilik nakli bağışı yapmaları konusunda yönlendirdiğini söyleyen öğretmen Kadir Şahin, “Bugün 24 Kasım benim için özel bir gün. Öğretmen mesleği kutsal bir meslek biz burada sadece kitapta yazanları deftere yazmalarını öğretmiyoruz aynı zamanda adaleti, hoşgörüyü, insanlığı, paylaşmayı ve sevgiyi öğretiyoruz. Ben öğrencilerime ve velilerime örnek olduğum için burada kendimle gurur duyuyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi