Siyaset kulvarı meşakkatli ’güç, sıkıntı verici, zor iş’ vesselam. Her alanda donanımlı, insan odaklı bir iş adamı Muharrem Sızırlıo: İYİ Partinin kuruluşunda, il ve ilçelerin teşkilatlanmasında katkısı var. Genç siyasetçinin yürünecek yol var daha. Dolayısıyla daha çok yorulacak, fazlasıyla terleyecek, maddi ve manevi olarak kendisini sahaya sürecek ülkesi ve milleti için.

Ve önceki gün Partisinin il merkez ofisine giderek burada İYİ Parti Kocasinan İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Muharrem bey sağ olsun biz gazetecileri de davet etmişti bu önemli gününe. Aday olduğunu açıkladığı an karşısında bazı gazeteciler ve birlikte yola çıktığı partili arkadaşları vardı.

Elinde önceden hazırlanmış bir konuşma metini de yoktu bu durum dikkat çekiciydi, neden bunu söylüyorum şundan: Muharrem bey, kırk yıllık siyasetçilere taş çıkarırcasına, partisini anlatan güzel ve akıcı sözleriyle konuşmaya başladı. Partilileri alkışladı’ Şansın bol olsun’.

Dolayısıyla siyaset onun için biçilmiş kaftan, "Takım olmak" siyaset kulvarında daha aktif olmak ve koşmak istiyor. Ve bu yolda hayli mesafe kat etmiş olmak, kolay kolay rakibe alan ve zaman bırakmayacak olan bir genç siyasetçi vardı karşımızda.

Henüz yeni açıkladı adaylığını, farklı mesleklerden oluşturduğu İlçe yönetim kadrosunu bir futbol takımın teknik direktörü gibi. İlçe başkanı olmayı kafaya koymuş ve bu kadar kısa sürede yönetim kurulu listesini hazırlamış gördüm.

Yıllardır yazar ve söyleriz; "Beyler, siyaseti bilenler, halka iletişimi iyi kuranlar, insan odaklı olanlar yapsın diye" Yazık ki, ne yazık. Asırlık partiler bile bu durumdan habersiz faaliyet yapıyorlar.

Kayseri’miz ve Kocasinan’ımız için Böyle, genç ve donanımlı bir adamı siyaseten değerlendirmek lazım.

Başarılı olur!