İYİ Parti olarak, şehirlerimizdeki yoksullukla mücadelemizin odağına gençleri, çocukları, kadınları ve emeklileri alıyoruz. Bu çerçevede hiçbir gencimizin barınma sorunu yaşamaması için yönettiğimiz belediyelerde erişilebilir, güvenli ve sağlıklı yurt imkânları sunacağız. Hiçbir gencin de KYK borcu derdine düşmemesi için yönettiğimiz belediyelerde sosyal sorumluluk projelerine katılan gençlerimizin KYK borçlarını biz ödeyeceğiz. İktidarımız, emeklileri yoksulluğa mahkum etmekte kararlı, bizler emeklilerimizin bir nebze de olsa nefes alabilmeleri için belediyelerimizden destekler sağlayacağız” dedi.


İYİ Parti Belediye Başkan Adayları Tanıtım Programı gerçekleştirildi. Programda Genel Başkan Meral Akşener tarafından seçim beyannamesi açıklandı ve Türkiye geneli adaylar sırasıyla tanıtıldı. İzmir belediye başkan adaylarının ardından Milletvekili Dursun Ataş ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel başta olmak üzere diğer ilçe belediye başkan adayları da sahneye çağırılarak tanıtıldı.
Program kapsamında konuşan Başkan Akşener, “Bugüne kadar tehditle, baskıyla, korkuyla yolumuzu kesebileceklerini zannettiler. Şükürler olsun ki bugüne kadar hiçbiri bunu başaramadı. Her türlü engele, tuzağa rağmen halâ buradayız, dimdik ayaktayız. İYİ Parti olarak; kurulduğumuz günden beri ittifak sistemine de, dayatma sistemine de, mecburiyet siyasetine de ‘hayır’ diyoruz. Bizler, milletimize millî bir siyaset vaat ediyoruz” dedi.

Sahabiye Mahallesi Eleştiri Sahabiye Mahallesi Eleştiri


‘YOKSULLUKLA MÜCADELE, BELEDİYELERİMİZİN ODAK NOKTASI OLACAK’
İktidarı ekonomi politikaları üzerinden eleştiren Başkan Akşener, “Milletimiz, , gittikçe büyüyen yokluk ve yoksulluk sarmalıyla karşı karşıyadır. Sayın Erdoğan ve yandaşları ‘bir belediye, yoksullukla nasıl savaşabilir?’ diye soracaktır. İYİ Parti olarak, şehirlerimizdeki yoksullukla mücadelemizin odağına gençleri, çocukları, kadınları ve emeklileri alıyoruz. Bu çerçevede hiçbir gencimizin barınma sorunu yaşamaması için yönettiğimiz belediyelerde erişilebilir, güvenli ve sağlıklı yurt imkânları sunacağız. Hiçbir gencin de KYK borcu derdine düşmemesi için yönettiğimiz belediyelerde sosyal sorumluluk projelerine katılan gençlerimizin KYK borçlarını biz ödeyeceğiz. Okullarımızda da iki öğün ücretsiz yemek yardımı da sunacağız. Bu yemeklerimiz de şehirlerimizdeki kadın kooperatiflerinden temin edilecek, kadınlarımızın ekonomiye dahil olmasını sağlayacağız. Yönettiğimiz belediyelerde kadın destek merkezleriyle gece-gündüz yanlarında olacağız. İktidarımız, emeklileri yoksulluğa mahkum etmekte kararlı, bizler emeklilerimizin bir nebze de olsa nefes alabilmeleri için belediyelerimizden destekler sağlayacağız” şeklinde konuştu.


Kazandıkları belediyelerle gettolaşmaya izin vermeyeceklerini ve tabela standartları getireceklerini vurgulayan Başkan Akşener, “Ülkemiz artık bir sığınmacı cenneti,  sokaklarımız sığınmacıların esiri olmuş durumda. Nereden geldikleri ve ne zaman gidecekleri belli olmayan kaçak, sığınmacı istilasıyla karşı karşıyayız. Bu bağlamda yetkisini aldığımız belediyelerle ‘Milli Göç’ doktrinimizi hayata geçireceğiz. Öncelikli olarak tabela standartları getireceğiz, böylece hem kent estetiğini koruyacağız hem de yabancı alfabelerle tabela asılmasının önüne geçeceğiz. Bu kurala uymayan mevcut tabela ve afişleri hızla kaldıracağız, tabeladan kastımız ise kültürümüzle yabancılaşmış, başka bir ülkedeymişiz gibi hissettiren sokaklardaki tabelalardır. Bizler, sığınmacı ve kaçakların şehirlerimizde gettolar oluşturup kurdukları işletmelerle sadece birbirlerine hizmet ettikleri etnik yaşam adacıkları kurmalarına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ