ÖNCELİKLE ve İVEDİLİKLE İl ve İlçe Yönetimleri gözden geçirilmeli, parti 2023 seçimlerine hazırlanmalı…

İki açıdan bakıyorum; nasıl bir teşkilat tabanına sahip?

Genel Başkanın siyasi temposuna ayak uydurabiliyorlar mı, il, ilçe ve belde teşkilatları.

Memleketi yönetmeye talip olan Partiyi iktidara taşıyabilecek isimler mi bunlar?

Kamuoyu araştırmalarına ve sahada bizlere olan yansımalara göre, AK Parti’den ve MHP’den soğudum, CHP’ye de gitmeyeceğim, Saadete, Yeniden Refah’a, Gelecek ve Deva’da verirsem oyum boşa mı gider diyen düşünen çok sayıda seçmen var.

Dahası da var; özellikle işsiz ve üniversiteli gençlerden bahsetmek doğru olacaktır, bunların tercihlerinin kendiliğinden“İYİ Partiye” doğru yönelmekte olduklarını söylemek istiyorum; AK parti iktidarı bu olumsuz gidişata çözüm yolları bulamazsa öyle de olacak gibi..

Şunu hepimiz biliyoruz ki, bugün seçmenlerin yüzde 30’unun mevcut partilerden memnun olmadığını, ancak bunların arasından İyi Parti’nin kendilerine hitap edeceğini düşünlerin çokluğu da dikkat çekici.

Fakat ne kadarının oylarının bu partiye yansıyacağı hususunun ise “performansına” bağlı olduğunu söylüyorlar.

Sahadaki gözlemlerimiz ve tahlilimiz bana gerçekçi görünüyor.

Mevcut partilere sıcak bakmayan yüzde 30’luk kitle farklı eğilimlerdedir. Milliyetçi, muhafazakâr, sosyal demokrat, liberal...

Bunları birleştirecek bir “çatı altında toplamak, onlarla iletişim kurmakta, özellikle Kayseri bölge tabanlı (mevcut yönetimlerle) kolay değildir.

Belli ki İYİ Parti Lideri Akşener’in amacı esip gürleyen ama küçük kalan bir ideoloji partisi olmak değil.

2023 Seçimlerine damgasını vuracak güçlü bir siyasal parti olmaktır.

Güçlü bir partinin Genel Başkanı olarak seçimlere girmek ve Parlamenter sistemde Başbakan olacağını söylüyor zaten.

Diğer partilerin adeta patenti altında bulunan ideolojik kavramlar yerine Akşener’in “Atatürk ilkelerini” “merkez” ve “vatanseverlik” kavramlarını öne çıkarması da birleştirici, demokrasiye,insan haklarına vede adalede katkı sunma çabasının bir ifadesidir..