Haziran 2023 seçimlerine 7 ay kaldı. İYİ Parti’de hareketlilik var, İlçe kongreleri başladı. Yaklaşan Seçimlerin sorumluluğunu üzerine alacak önemli ismiler var.

Kocasinan’da, Muharrem Sızırlıo, İlçe başkanı olmak ve sorumluluk almak istiyor. Mustafa Işık ise keza öyle. Çok isim var aday olacak, şu ana kadar Sızırlıo adaylığını açıkladı.

Büyük umutlarla kurulan İYİ Parti’de iyi şeyler oluyor. Parti Genel Merkezinin olağanüstü kongre kararı alması ve İlçe kongrelerinin başlamasıyla hareketlilikte başladı. İlçe başkanlıklarına aday olanların tek tek isimleri açıklanıyor ve kamuoyuna da yansıtılıyor.

İYİ Parti’de seçimlere ilişkin büyük beklentiler oluşturuldu. Kocasinan’da, Mevcut İlçe başkanı Mustafa Işık, 4 Aralıkta yapılacak olan kongrede yeniden aday olacak. Işık, “İkinci defa ben başkan olacağım” diyor. Kocasinan’da 30 doğal olmak üzere 430 delege var. Partinin Kayseri’deki oy oranının yüzde 30’ların üzerinde olacağı söyleniyor. Parti Genel merkezinin bu ilden beklentisi en az üç milletvekili çıkarmak. İYİ Parti teşkilatlarının buna göre çalışması gerektiğini söylüyor önde gelen partili isimler.

İYİ Parti’de merkez sağ ve merkez soldan gelenler arasında bir doku uyuşmazlığı da yaşanmıyor artık. Farklı cenahtan gelenler söylendiği gibi partide kilit noktaları tutmuş durumda değiller. Partide ciddi bir tartışma yaşanmıyor.

Kocasinan ve Melikgazi her iki merkez ilçenin dışında 14 ilçe daha var.16 İlçede kongre var. Çok fazla ayrıntıya girmeden sadece iki merkez ilçeden söz ediyorum.

Kocasinan’da, İlçe kongresinde başkanlığa aday olan ve başkanlığı yarışında aday olacak isimlerin başında mevcut başkan Mustafa ışık var. Ardından Muharrem Sızırlıo, onun ardından da Muharrem Yeğen var.

Melikgazi’de, 27 Kasım Pazar günü Kadir Has Kongre Merkezinde ise çekişmeli bir kongre izleyebiliriz. Çünkü orada siyaseti iyi bilen önemli bir isim Funda Dağ var.400 delegenin oy kullanacağı kongrede,  Funda Dağ’ın karşısında ise rakip olarak Tuncer Küçük ile Mustafa Özaşır yer alıyor. İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkanlığı için bu üç isim yarışacak.

Haydi hayırlısı…