İYİ Parti'nin Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türkiye'de ilk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval gazetesinin 21 Ekim 1860'ta ilk yayınını gerçekleştirmesi dolayısıyla bu özel günün kutlanmaya başladığını hatırlatan İyi Partili Kazım Yücel, AKP ve MHP'nin oyları sonrası mecliste kabul edilen 'sansür yasasını' eleştirdi.

Yücel, "Demokrasiden korkanlar, gazetecilerin gerçekleri yazmasından korkanlar, sosyal medya aracılığı ile gerçeklerin gün yüzüne çıkmasından korkanlar, millete 'He de geç' diyenler Türk Milletinin kutsal çatısı olan TBMM'den şuan ki güçlerine dayanarak meclisten sansür yasasını geçirdiler. Gücü kendi ellerinde zannedenler, bugün güçlerine güvenerek u kararı aldılar ama unutmasınlar ki gerçek demokrasiler gerçeklerin yazılmasıyla daha da güçlenir ve taçlanır. Sansür yasasıyla milleti susturacaklarına inananlar, yanılacaklar ve hüsrana uğrayacaklar. Bu vatanın korkusuz evlatları, yazmaya, konuşmaya ve anlatmaya devam edecekler. Ne cezaevleri tehditleri, ne ailevi tehditler gerçeklerin yazılmasına asla ket vuramayacak. 29'ncu maddeye muğlak ifadeler yerleştiren ve her türlü kendilerine yönelik eleştirileri 'Halkın kin ve nefrete sürükleme' kılıfına uydurmaya çalışacak olsalar da kalemi satın alınamayan, ceplerini para ile satmayan korkusuz gazeteciler, gerçekleri yazmaya devam edecek" dedi.

Yücel, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize hediye ettiği Cumhuriyeti ve onun en değerli temel taşı olan Demokrasi'nin de tarafsız ve özgür basınla korunup taçlanacağı bilincindeyiz. O yüzden insanların özgür bir şekilde haber alma hakkı vardır. Bu da anca özgür basınla mümkündür. Basın olmazsa demokrasi olmaz. Basın olmazsa iktidar olmaz, muhalefet olmaz. Gerçek demokrasi ancak özgür basınla mümkündür. Basın olmazsa hiç kimse özgür olmaz. Tüm şartlar altında doğru, tarafsız, gerçek haber yaparak bizleri olaylar, haberler hakkında aydınlatan haberdar eden tüm gazetecilerin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü Kutlu Olsun." şeklinde konuştu

Editör: Haber Merkezi