İyi Parti Milletvekili aday adayı Kazım Yücel, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yücel, "Bugün Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında huzur ve güven içinde yaşamamıza vesile olan Cumhuriyetimizin mimarları yüce ecdadımızın en güzel eserlerinden biri olan Çanakkale Zaferinin 108. yıldönümünü büyük bir coşkuyla idrak ediyoruz. Coşkuyu yaşarken de vatanımız için canını ortaya koyup şehit olanları anıyor ve hepsine dua ediyoruz" şeklinde konuştu.

İyi Partili Yücel, "Çanakkale azmin ve imanın teknolojiye galebe çaldığı tarihte eşine az rastlanan büyük bir destan olmasının yanında tarihimizin son bin yılının her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın ve iman gücünün çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir. Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen Milletimiz şehadet ve gazilik uğrunda en seçkin en yetişmiş ve en verimli nesillerini feda ederek Çanakkale'de kazandığı bu zaferle Kurtuluş Savaşına ve sonunda Türkiye Cumhuriyetine giden yolda Çanakkale Zaferi bir meşale olmuştur." ifadelerini kullandı.

Değişim, En Çok Da Gençlerimiz İçin Şart Oldu Değişim, En Çok Da Gençlerimiz İçin Şart Oldu

Yücel, "Yedi düvelin birlikte taarruz ettiği Devletimizi Milletimizi Milli ve Manevi değerlerimizi korumak ve kollamak için yüzbinlerce kahramanımızın bir gül bahçesine girercesine toprağa düştüğü dünyaya kendilerini hayran bırakan mücadeleleriyle 'Çanakkale Geçilmez' sözünü daha doğrusu bu sözün arkasındaki inancı imanı ve kararlılığı şanlı tarihimize kanlarıyla kazımışlardır. Her şeyden önemlisi ise Çanakkale Zaferi Necip Türk Milletinin vatanı dini hürriyeti istiklali ve istikbali uğrunda neleri göze alabileceğini dünyaya göstermesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu noktada Çanakkale destanı dün olduğu gibi bugün de milletimiz ülkemiz ve geleceğimiz üzerinde plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir." dedi.

İyi Partili Yücel, "Bizler, millet olma bilinciyle, en güç koşullarda bile 'Çanakkale Geçilmez' dedirten sağlam bir bilinç ve ruhun mirasçılarıyız. Bize bırakılan bu mirasa sahip çıkarak, geleceğimize daha emin adımlarla yürüyecek, millet olma şuurumuzu her daim canlı tutacak ve yücelteceğiz. Unutmayalım, ancak ecdadını tanıyan ve bu tarih üzerine ayaklarını sağlam basabilen bir millet, geleceğini inşa edebilecek bir güce sahip olabilir.Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Yücel, depremde ve sel felaketinde yaşamını yitirenlere de Allah'tan rahmet dileyerek, yakınlarına başsağlığı dileklerini ileterek ve bu felaketlerde de yaralananlara da geçmiş olsun dileklerini ileterek sözlerini tamamladı.